labdarúgás

2019.05.04. 07:00

A több sebből vérző Ács futhat a késbe Somlón a megye I.-ben

Május első hétvégéjén az Atlasz Geodézia Megyei I. osztály 22. fordulóját rendezik. A szokásostól eltérően lesz egy esti mérkőzés is, melyet 19 órától kezdenek.

Herczeg István

A Tata (fehérben) és a Vértesszőlős nagy csata után végül megosztozott a pontokon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Kellemes májusi idő mellé több remek párharcot is kínál a megyei első osztály. A több sebből vérző Ács az utóbbi két mérkőzésen már cserét is tudott nevezni, ettől függetlenül rendületlenül nyelik a gólokat. Most Vértessomlón futhatnak bele a késbe. A Vértessomló az előző héten egy remek meccset vívott a Sárisáppal idegenben, ám végül nem sikerült a pontszerzés.

A Nagyigmánd is gyengélkedik tavasszal, eddig egy pontot szerzett Mohácsi Antal megfiatalított csapata, és a Koppánymonostor ellen sem ők az esélyesek. A lila-fehérek viszont sorozatban hat meccset veszítettek, így valamelyik gárda rossz sorozata mindenképpen megszakad ezen a találkozón. A pontkülönbség jelentős, a Koppánymonostor eddig 23 egységgel gyűjtött többet.

A második helyért dolgozó Oroszlány alapembere nélkül kénytelen fogadni a tavasszal szárnyaló Bábolnát. Józsa Péter csapata az előző körben nyolc gólt szerzett a Tata ellen, így az oroszlányiaknak oda kell figyelniük, ha otthon szeretnék tartani mindhárom pontot. Ősszel simán nyerte a kettőjük párharcát Sebestyén Ferenc csapata.

A dobogó legalsó fokára pályázó Zsámbék a Vértesszőlőst fogadja majd ezen a hétvégén. A szerdai, Ács elleni mérkőzésüket 14-0-ra nyerték, így a jó forma adott. A bajnokságban utoljára novemberben szenvedtek vereséget, tavasszal mindössze egy gólt kaptak, azt is a Tatabánya ellen. A Vértesszőlős játéka is felfelé ível, bár az elmúlt három mérkőzésből egyet sem sikerült megnyernie Tokaji Zsolt csapatának.

Ősszel a Zsámbék magabiztosan, 3-0-ra győzött idegenben. A Nyergesújfalu is a dobogóért harcol, és ehhez ezen a hétvégén a Kecskédet kell elverniük. A kecskédiek az előző hétvégén egy nagy vereségbe futottak bele a Zsámbék ellen (5-0), így most javítani szeretnének. A két csapat között hét pont a különbség, ősszel pedig a Kecskéd tudott győzni 3-2-re.

A pocsék formában lévő Tata az előző körben nyolc gólt kapott, és az Esztergom ellen sem számít esélyesnek a csapat. Főleg azt nézve, hogy az esztergomiak az előző hétvégén ugyanúgy nyolcat rúgtak a Nagyigmándnak hazai pályán. Az biztos, hogy az őszi párharcukon öt találat esett, és mindet az Esztergom szerezte. Igazi nézőcsalogató párharc készül vasárnap estére: a Tatabánya 19 órától fogadja a Sárisápot.

A bányászcsapatok rangadóján a pontkülönbség ugyan nagy, kereken húsz pont. A Sárisáp a dobogóért harcol, bár ebben nem segít nekik az a tény, hogy egy pontot levontak tőlük. A két gárda októberi rangadóján egy gól döntött, annak akkor a tatabányai csapat örülhetett. A villanyfényben rendezett rangadó hasonlóan szorosnak ígérkezik.

Május 5., vasárnap, 16.30

Vértessomlói KSK-Ácsi Kinizsi SC

Dupai János, a Vértessomló vezetőedzője: – A csapat a második félidőben már Sárisápon is jól játszott. A heti edzésmunka sok pozitívumot nem mutatott, viszont mindenképpen győzelmet várok.

Nagyigmándi KSK-Koppánymonostori SE

Mohácsi Antal, a Nagyigmánd vezetőedzője: – Hazai pályán szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy el tudjuk feledtetni az elmúlt hetek rossz szereplését. Bízunk a visszatérő labdarúgóinkban, és nagyon reméljük, hogy már teljes kerettel tudunk dolgozni.

OBSK Oroszlány-Bábolnai SE

Sebestyén Ferenc, az Oroszlány vezetőedzője: – A pályánkat elnézve most az is ellenfél lesz. Bukoveczet sajnos elvesztettük erre a szezonra. Az ő helyettesítését kell megoldani. Az utóbbi időkben a játékunkkal nem volt probléma, most is a helyzetkihasználás lehet a kulcs.

Zsámbéki SK-Vértesszőlősi SE

Bodó László, a Zsámbék vezetőedzője: – Öt fordulóval a vége előtt egy hatalmas lépést tudnánk tenni a dobogó felé egy győzelemmel. Nagyon remélem, hogy a csapat ezt átérzi. Egyáltalán nem lesz könnyű mérkőzés.

Nyergesújfalu SE-Wati Kecskéd KSK

Jánosi Dániel, a Nyergesújfalu vezetőedzője: – Kemény mérkőzésre számítok egy masszív csapat ellen. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, mentalitásban, hozzáállásban és játékban kell javulnunk az utolsó két meccsünkhöz képest.

Tatai AC-FC Esztergom

Kele Zoltán, a Tata vezetőedzője: – Nem túl jó előjelekkel megyünk neki ennek a mérkőzésnek. Sok a hiányzónk és a sérültünk, és a játékunk sem túl biztató. A héten az a legfontosabb, hogy a játékosok önbizalma visszatérjen. Most egy tisztes helytállás várok a csapattól. Ahogy tudjuk, ebben az osztályban bármi előfordulhat, mi erre apellálunk.

Május 5., vasárnap, 19.00

Tatabányai SC-Sárisápi BSE

P. Nagy László, a Tatabánya vezetőedzője: – Minden egyes villanyfényes mérkőzésünk nagyon jó hangulatú volt, és meg is tudtuk nyerni ezeket. Egy jó csapat lesz az ellenfelünk. Sárisápon küszködtünk ellenük, bízom benne, hogy most jobb lesz a támadójátékunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában