egynek mennie kell

2019.03.30. 15:30

Patrik legfontosabb hete jön az Exatlonban

Ember embernek farkasa lesz az Exatlonban, ígéri Palik László. Április 2-án az ötök viadalával kezdődik az egyéni játék, benne Esztergályos Patrikkal.

Szűr A.

Forrás: Facebook

Három hónapnyi elképesztő küzdelem után az Exatlon Hungary versenyzői, köztük Esztergályos Patrik korosztályos olimpiai és világbajnok vívónk, még nagyobb kihívás előtt állnak, hiszen teljes fordulatot vesz az extrém sport-reality. A Bajnokok és Kihívók csapatai ugyanis felbomlanak és jön az egyéni játék, ami, ahogy Palik László műsorvezető is fogalmazott, azt jelenti, hogy minden megválktozik, és ember embernek farkasa lesz, hiszen itt már csak egy cél lebeghet mindenki szeme előtt: a TV2 versenyében győzedelmeskedve megszerezni a húszmilliós fődíjat.

Ahogy a csatorna közleményében emlékeztet rá, az Exatlon január 2-án indult, ahol a Bajnokok és a Kihívók két nyolcfős csapata vágott neki a nem mindennapi küzdelmeknek. Az elmúlt három hónap bőven tartogatott drámai pillanatokat, felemelő momentumokat és nem várt fordulatokat is, versenyzők távoztak és érkeztek mindkét csapathoz. A 21 éves tatai vívó, Esztergályos Patrik január végén érkezett a játékba, azóta olyannyira stabil versenyzővé nőtte ki magát, hogy már a Kihívók szerint is ő az Exatlon nagy esélyese. Mostantól azonban már neki sem azért kell majd küzdenie, hogy megmentse a lányokat a párbajtól vagy hogy visszaszerezzék a villát, hanem a saját céljaiért: a csapatversenyeket felváltja az egyéni küzdelem, ami előhozza a játékosok igazi, harcos énjét.

A jövő hét kérdése nem más, mint hogy az öt, még versenyben lévő férfi játékos (Dombi Rudolf, Esztergályos Patrik, Jóni Máté, Mischinger Péter és Ungvári Miklós) közül ki az, aki bejut a legjobb négy közé a férfiak versenyében. A szabályok értelmében az ötök viadalának kezdetén, április 2-án a versenyzők a statisztikájuknak megfelelő rangsor szerint adott számú életet kapnak, akinek ez leghamarabb elfogy, automatikusan „kispadra” kerül és a héten tovább kell versenyeznie a játékban maradásért. Patrik esetében bizakodásra adhat okot, hogy ismét ő lett a legjobb statisztikájú a Bajnokoknál, ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy az egyetlen kihívó férfi, Mischinger Péter igencsak sok győzelmet húzott be ezen a héten.

A versenyben mindenki mindenkivel megküzd a pályán, így alakul ki a pénteki napra, hogy ki az a két játékos, akinek egy minden eddiginél feszültebb párbajon kell bizonyítania. A párbaj vesztese – mint a korábbi hetekben – kiesik a játékból, és kialakul az Exatlon Hungary TOP 8-asának csapata.

A verseny a további hetekben ugyanilyen metódus szerint zajlik majd. A négyek viadalában már a lányok is pályára lépnek, április 12-én pedig kiderül, ki a legjobb 3 női és legjobb 3 férfi exatlonista, majd újabb küzdelmek után kialakul a döntős csapat. Harc, feszültség, robbanásig feszült idegek és soha nem látott brutális, és egyben emlékezetes „testvérháborúk”. A már így is tapintható feszültség az egekbe robban az elkövetkezendő napokban, így érdemes követni minden hétköznap este az Exatlon Hungary versenyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában