hagyomány

2019.03.09. 08:24

Libabőrös videó: így énekli a Nélküledet a felvidéki népdalénekesnő

A dunaszerdahelyi focicsapat és az Ismerős Arcok slágere összefonódott az évek alatt. A hagyományt, miszerint ezzel kezdik a hazai meccseket, a minap Korpás Éva folytatta.

Kemma.hu

A dunaszerdahelyi focicsapat és az Ismerős Arcok slágere összefonódott az évek alatt. A minap Korpás Éva énekelt a drukkerekkel Dunaszerdahelyen.

Forrás: DAC

A révkomáromi Korpás Éva, a Külhoni Magyarságért Díjjal kitüntetett és Harmónia Díjas énekesnő, valamint egészen pontosan 7395 DAC-szurkoló énekelte a Nélküled-et a Szenice elleni bajnoki előtt. Ezzel a meccsel biztosította be a helyét az alapszakasz élmezőnyében egyébként a Dunaszerdahely: az 1-0-s győzelemmel megőrizték a második helyüket a tabellán, és az is biztossá vált, hogy a harmadiknál rosszabb helyen nem zárhatják az alapszakaszt. Az énekeső így fogalmazott a meccs után: felemelő érzés volt énekelni, egy győztes meccsen pedig meg még inkább.

A DAC-nál egyébként az idén is folytatódik a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt. A DAC március 9-én Aranyosmaróton vendégszerepel, hazai pályán pedig március 16-17. hétvégén kezdi meg a felsőházi küzdelmet. Erre a találkozóra lehet most regisztrálni, március 12-ig. A jelentkezéshez egy rövid indoklást is kell csatolni, hogy miért éppen az adott szervezet, iskola kapja meg a lehetőséget arra, hogy részt vegyen az élménykiránduláson, amelynek részeként nemcsak a meccsre és a hazautazást biztosítja a klub, de a fiatalok megtekinthetik a stadiont és a pályára is ráléphetnek, valamint ajándéktárgyakat is kapnak.

Az előző idénytől a projekt a Futballmánia égisze alatt fut. A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, Dunaszerdahely 100 kilométeres körzetében. A maximális létszám, mint megtudtuk, 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában