hajrában

2019.03.27. 11:30

A Kihívók szerint Tata ifjú világbajnoka az Exatlon nagy esélyese

Hamarosan kezdődik az Exatlon egyéni játéka, legalábbis erre utal Palik László keddi bejelentése. Esztergályos Patrikék a célegyenesben vannak.

Sz. A.

Hamarosan kezdődik az Exatlon egyéni játéka, legalábbis erre enged következtetni Palik László keddi bejelentése.

Forrás: TV2

Esztergályos Patrik, Tata korosztályos világ-, és olimpiai bajnoka ismét hősiesen küzdött az Exatlon játékában a múlt héten, és bár saját bevallása szerint a vívásban sosem ő volt a befejező ember, most mégis kétszer is rá hárult a feladat az elmúlt napokban.

Múlt héten szokás szerint precíz célzással szerezte a Bajnokoknak a győzelmet érő 10. pontot, amellyel megmentette a csapat hölgy tagjait attól, hogy nekik kelljen párbajozniuk pénteken. Így a Kihívók két megmaradt férfi tagja, Provoda Jodes és Mischinger Péter párbajozott, de a küzdelmet már a legelején le kellett állítani, Jodesnek ugyanis kiment a kisujja. Az összecsapást így következő nap tartották meg, és azon Péter harcolta ki a továbbjutást.

A megfogyatkozott, mindössze háromfős kék csapat azonban hétfőn este alaposan odapörkölt a pirosban játszó Bajnokoknak, akik végül 10–4-es eredménnyel veszítették el a villát, és költözhettek vissza a táborba. A sors fintora, hogy pont a jellemzően hibátlanul célzó Patrik nem tudott egy futamot sem menni a játékban.

A hétfő sem volt sajnos dicsőségesebb, a csillagjátékot is elvesztették, ráadásul amikor Dombi Rudolf 9-3-as állásnál Patrikot küldte pályára, hogy egy esetleges győzelemmel még lelket önthet a csúnyán lemaradó Bajnokokba, a célzási szerencséje is elhagyta a 21 éves vívót, és Mischinger Péter behúzta ellene a tizedik, győztes pontját a Kihívóknak. Így ők választhattak meglepetést, ami egy Santo Domingóba szervezett városnézés volt.

Palik László műsorvezető a keddi játéknapon jelentette be azt is, hogy kevesebb, mint 20 nap van rá hátra a TV2 sportrelityjéből. Ha játéknapokra gondolt, az is azt jelenti, hogy április közepén kiderül, ki nyeri a játék 20 millió forintos fődíját, amelyet egyébként Patrik egy vívóakadémia létrehozására fordítana, alaptőkeként. Mindez egyébként egyben azt is jelenti, hogy hamarosan vége a csapatjátéknak, és már egyéniben küzdenek majd tovább a résztvevők. Mindenesetre a végső győzelemre a Kihívók szerint is van esélye Patriknak, olyan ügyesen teljesíti mind a pályákat, mind az ügyességi feladatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában