siker

2019.02.06. 16:05

Aranyéremmel zárta a vilniusi Baltic Open küzdelmeit a muaythai bajnok

Nemzetközi sikerrel indította az évet a muaythai harcos, Nardelotti Zoltán.

K. A.

Forrás: beküldött kép

Aranyéremmel zárta a Vilniusban megrendezett Baltic Opent Nardelotti Zoltán, aki magabiztosan nyerte meg a -75 kilogrammos súlycsoportot.

A sárisápi sportoló felkészülését a Mega Tech SE-nél Bányász Adrián, valamint az Unicentrál Bull's-nál Csányi Péter és Vlasich Róbert vezetésével végezte, így esélyesként utazott a litván fővárosba.

Elsőként egy ciprusi ellenféllel találkozott, akit egy jobb horoggal sikerült legyengítenie, majd a harmadik rászámolást követően a bíró nem engedte tovább a küzdelmet.

Nardelotti magabiztosan nyerte meg a 75 kilogrammos súlycsoportot (Fotó: beküldött kép)

Ezután egy rutinos orosz sportolóval találkozott, aki egy erős körívrúgással indította a párharcot. A sárisápi harcosnak kifejezetten figyelnie kellett ezekre a rúgásokra, hiszen az orosz fiú az ilyen rúgásokkal búcsúztatta előző ellenfelét. Zoltánnak ennek ellenére sikerült dominálnia és döntőbe jutnia.

Zárásként a tavalyi „A” kategóriás, -71 kilogrammos Európa-bajnok fehérorosz versenyző következett, aki korábban a Top King World Series sorozatban is szerepelt. Nardelotti Zoltán elmozgással és eddig nem alkalmazott gyors technikákkal vívta a küzdelmet.

Nemzetközi sikerrel indította az évet a muaythai harcos (Fotó: beküldött kép)

A második menet után azonban még döntetlen volt a mérkőzés, így erőn felül kellett teljesítenie a harmadik menetben, amit a csapattársak és az otthoniak szurkolásának köszönhetően sikerült véghezvinnie. Ezzel a -75 kilogrammos súlycsoport aranyérmeseként távozott a Baltic Openről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában