győzelem

2018.12.23. 12:45

Az OMS-Tata megvédte címét a vívók országos bajnokságán

A vívók budapesti országos bajnokságának szombati csapatversenyeiben az OMS-Tata női párbajtőrözői megvédték címüket a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Kemma.hu/MTI

Kun Anna

Forrás: International Fencing Federation

Fotó: Augusto Bizzi

A zárónap minden versenyszámában más-más klub végzett az élen, összességében pedig a Vasas, a BVSC, a Törekvés, az UTE és BHSE két-két, az MTK és OMS-Tata egy-egy bajnoki címet szerzett.

A férfi kardozók döntőjében a többek között a tavaly világbajnok Szatmári Andrással felálló MTK legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron vezette Vasast. Szoros volt a mérkőzés, a férfi kardban az MTK először nyert magyar bajnokságot.

A női párbajtőrözők döntője hozta a nap első címvédését: az OMS-Tata csapata ismét a dobogó tetejére állhatott. A férfiaknál a bajnokság zárószáma színvonalas asszókat hozott a BHSE és a BVSC között, sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, míg végül a csapatban olimpiai bronzérmes Rédli András révén megszületett a címvédés.

Női párbajtőr elődöntő:

BVSC-BHSE 31-26

OMS-Tata – Vasas II. 45-32

3. helyért:

BHSE-Vasas II. 45-39

Döntő:

OMS-Tata – BVSC 45-35

Végeredmény:

1. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Kovács Sarolta, Kun Anna)

2. BVSC (Borsody Emma, Révész Julianna, Szabó Laura, Turcsák Bianka),

3. BHSE (Budai Dorina, Muhari Eszter, Szombath Barbara, Várnai Vivien)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában