új elnökkel

2018.05.27. 12:26

Még a dobogó is meglehet a csémi focicsapatnak

Szabó Csaba alig egy éve vette át a Csémi SE elnöki teendőit. A csapat a szezon végén akár a dobogó harmadik fokára is felállhat a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokságban.

Nagy Tamás

Szabó Csaba, a Csémi SE alig egy éve kinevezett elnöke büszkén mutatja az egyesület új címerét

Fotó: Nagy Tamás

1952-ben alakították meg az Újpusztai Állami Gazdaság Kört, majd 1983-tól Komáromi MEDOSZ, 1995-től Csémi MEDOSZ Vasért működött, 2016 óta pedig Csémi SE néven létezik a labdarúgó szakosztály. A korábbi elnök Dián Gábor 18 évig segítette a csapatot, tőle vette át a klub mindennapi teendőit Szabó Csaba, aki nagy elszántsággal kezdte meg munkáját az egyesületénél, melynek játékosként is tagja.

– Az első lépés az új címer elkészítése volt, melyre azért volt szükség, mert a Komáromi Állami Gazdaság logója volt a korábbiban, amely már régóta nem névadója az egyesületnek – mondta Szabó Csaba. Az új elnök hozzátette: emellett számos fejlesztés valósult meg a sportházban és környékén, valamint sikerült újjáéleszteni a helyi sportbált is, jó néhány év kihagyás után, amelynek bevételéből tárgyi eszközöket vásárolt a klub.

Április 28-án a Komáromi Napok keretein belül egy kiállításon mutatták be az egyesület 1983 és 1994 közötti szereplését, egyebek közt mezeket, érmeket és sportrelikviákat. Az eseményt szintén a jelenlegi elnök szervezte.

Számos fejlesztéssel valósult meg

Az önkormányzat segítségének köszönhetően az elmúlt időszakban megújultak többek között a sportház nyílászárói, emellett a rendezvényeknek is otthont adó sportpálya melletti terület áramellátása is korszerűsödött. A későbbiekben az épület elektromos- és fűtés korszerűsítése is megvalósulhat. Egy MLSZ-es pályázatának köszönhetően, melyhez szintén biztosította az önrészt a település vezetése, hamarosan két új 12 fős cserepad érkezik, valamint labdafogó hálót is felszerelnek a kapuk mögé. Az egyesület szintén egy pályázatnak köszönhetően gyarapodott egy defibrillátor készülékkel, amely meccsnapon a sportházban lesz, hétköznap pedig a település központjában.

A jelenlegi csapat az utóbbi öt év legeredményesebb gárdája, ami a pontszámokban is megmutatkozik, hiszen jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak a megyei harmadosztályú bajnokság déli csoportjában. – Jó eséllyel pályázunk a harmadik helyre – hangsúlyozta ki Szabó Csaba, aki hozzátette: a csapat fele csémi, ami jónak mondható, a többi játékos pedig komáromi és nagyigmándi.

Az új elnök elmondta, hogy nagy segítségére van a pálya karbantartásában az önkormányzat és Farkas Józsefné szertáros munkája is nélkülözhetetlen.

Nem hagyta magára a csapatot

Dián Gábor, aki korábban játékosként, majd serdülő, ifjúsági és felnőtt edzőként erősítette a csémi csapatot, valamint az egyesület elnöki teendőit is ellátta, tavaly mondott le tisztségéről, azonban nem hagyta magára a csapatot, hiszen minden hazai és a legtöbb idegenbeli mérkőzésen is ott van korábbi egyesülete mellett. – Ősszel még, mint technikai vezető is besegítettem az új elnöknek, aki meglátásom szerint rendkívül jól végzi a dolgát, tavasszal azonban már csak a jelenlétemmel buzdítom a csapatot – mondta Dián Gábor. A korábbi elnök elmondta, általában a kispadon ül, de az edző Szabó István munkájába nem szól bele, ahogyan korábban ő sem szólt bele az egyesület vezetésébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában