téli olimpia

2018.02.25. 15:41

A nap képe: óriási szeretettel fogadták a Pjongcsangból hazatérő Keszler Andit

Megható fotó készült a téli olimpiáról hazatért magyar sportolók fogadásán a tatabányai gyorskorcsolyázó Keszler Andiról.

Kemma.hu/MTI

Keszler Andrea rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, szurkolók és a sajtó munkatársai fogadták vasárnap kora délután a Gyakorló Jégcsarnokban a phjongcshangi téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat, köztük a tatabányai Keszler Andreát.

A rövid ünnepség keretében egyenként szólították színpadra a Phjongcshangban szerepelt sízőket és korcsolyázókat. Mindössze a korábban hazatért két sífutó, Kónya Ádám és Szőcs Emőke hiányzott.

Mindeközben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait, Jászapáti Petra, valamint a férfi és női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó döntőit. A tatabányaiaknak persze Andi versenyei is emlékezetesek maradnak, főleg, hogy a váltóval negyedik helyet szerzett.

Keszler Andrea rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén
Forrás: MTI/Kovács Tamás

A legnagyobb tapsot és éljenzést természetesen a legsikeresebb magyar versenyző, Liu Shaolin Sándor kapta, akit kézről kézre adtak a lelkes szurkolók. Ő Liu Shaoanggal, Burján Csabával és Knoch Viktorral történelmi aranyérmet szerzett a téli olimpián.

A paralimpián is lesz kinek szurkolnunk szűkebb hazánkból, ugyanis alpesi síben indul a tatai vak síző, Balogh Zsolt is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában