kézilabda

2017.12.26. 13:10

Bronzérmet szereztek a Kodály-iskola ifjú kézisei

Csak a végső győztes Éles Kézisuli tudta legyőzni a harmadik helyen végző tatabányaiakat.

Kun Attila

A Kodály-iskola U14-es csapata öt mérkőzéséből négyet megnyerve szerzett bronzérmet

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI U14-es kézilabdacsapata a három napon át tartó, nemzetközi Ferenczy-Budapest Kupán vett részt, ahol a fiúk és a lányok között is öt korcsoportban küzdöttek egymással a résztvevők. Az U14-es korosztályban 16 csapat vett részt a megmérettetésen, a szervezők négy darab négyes csoportba osztották az indulókat.

A tatabányai fiúk az „A” csoportba kerültek, ahol az ellenfelek a Csanádi KSI SE, az Óbudai Szent István SE, valamint a Salgótarjáni Strandépítők KC csapatai voltak. A csoportot veretlenül nyerték a kodályosok, akik egyetlen ellenfelüknek sem adtak esélyt (Csanádi KSI SE: 31-13, Óbudai Szent István SE: 29-7, Salgótarjáni Strandépítők KC: 27-17), így természetesen négyesük élén végeztek.

Az elődöntőben az ország egyik legjobb csapata, a „B” csoport élén végző Éles Kézisuli volt az ellenfél. Egy igazán magas színvonalú és rendkívül izgalmas mérkőzésen végül az ellenfél bizonyult jobbnak (18-21), bár ha a bírók nem tisztelték volna annyira az Éles nevet, az eredmény akár fordított is lehetett volna.

A Kodály-iskola U14-es csapata öt mérkőzéséből négyet megnyerve szerzett bronzérmet

A Kodály-iskola csapata így a harmadik helyért mérkőzhetett a Pilisvörösvár gárdájával. A bronzéremről döntő összecsapáson jó játékkal, magabiztosan nyertek a tatabányaiak (30-11) és így a harmadik helyet szerezték meg a rangos tornán. A győzelmet ebben a korosztályban végül az Éles Kézisuli csapata szerezte meg.

A Kodály-iskola csapatának tagjai

Játékosok: Benkő Kristóf, Bodnár Ádám, Csordás Kristóf, Darmstädter Máté, Edwards Olivér, Fraiman Márk, Halmi Szabolcs, Hocsák Balázs, Horváth Benedek, Kolozsi Kornél, Krancz Kolen, Oláh Bence, Sárai Levente, Szegi Kornél, Tóth Barnabás.

Edzők: Horváth Árpád és Jaczkó László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában