labdarúgás

2017.10.25. 16:16

Az utolsó percben kapott góllal esett ki a kupából a TFCE

Bár 70 percig fölényben játszott a Tatabánya, végül 3–2-re kikapott a Nagyecsedtől a Magyar Kupa második fordulójában, így nem jutott a legjobb 32 közé.

Kun Attila

Fotó: Hagymási Bence

Labdarúgó Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért

TFCE Tatabánya – Nagyecsed RSE 2–3 (0–1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 400 néző. Vezette: Kovács I. (Kovács II G., Kovács B.)

TFCE: Balla – Hajas, Nagy (Pawelecz, 81.), Krupánszki, Kovács D. – Farkas V., Soltész, Megyesi – Klausz (Farkas M., 68.), Árvai, Wágner. Vezetőedző: P. Nagy László.

Gólszerzők: Soltész (65.), Megyesi (11-esből, 71.) ill. Somlyai (18.), Marinas (11-esből, 74.), Pócsi (91.).

Sárga lap: Wágner, ill. Dobos, Bulyáki, Erdős.

A megyei másodosztályban szereplő TFCE a Sopron elleni kupabravúr után ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokság élvonalában játszó Nagyecsedet fogadta. A Tatabánya már a mérkőzés elején átvette az irányítást, a 13. percben Megyesi szabadrúgása után Árvai fejelt fölé tiszta helyzetben. A 18. percben nem tudtak felszabadítani a hazai védők, a kavarodás végén pedig Somlyai lőtt a jobb alsó sarokba. Ezt követően még nagyobb fölénybe került a Tatabánya, Árvai üres kapura fejelt kapufát, majd Wágner tekert a felső lécre, de az első félidőben nem sikerült egyenlíteni.

A második játékrészben tovább nyomott a Tatabánya, aminek a félidő közepén meg is lett az eredménye. A 64. percben Soltész lőtt a jobb oldalról a léc alá, majd a 71.-ben Megyesi lőtt a kapu bal oldalába büntetőből.

Három perccel később egy kezezést követően a vendégek jutottak tizenegyeshez, amelyet Marinas értékesített. A végig fölényben lévő Tatabánya érthetetlenül visszaesett, a pontrúgásból sokat veszélyeztető vendégek pedig a ráadásban egy baloldali szabadrúgást követően Pócsi fejes góljával visszavették a vezetést, és ezzel a mérkőzést is megnyerték.

P. Nagy László: – Igazi kupacsata volt, sajnos túl sokat hibáztunk, ez pedig ezúttal nem fért bele. Megérdemeltük volna a továbbjutást, sokat is tettünk érte, de úgy néz ki, ezen a szinten még éretlenek vagyunk. Gratulálok az ellenfélnek.

Borítókép: Hagymási Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában