Komolyzene

2024.03.12. 09:33

Hangversenyt rendeznek az egykori karnagy tiszteletére

Egy napra újra a komolyzene fellegvárává válik a Duna-parti város. Immár harmadik alkalommal emlékeznek meg egy különleges hangulatú hangverseny keretében az egykori, köztiszteletben álló karnagyra.

Walczer Patrik

2022-ben még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem esztergomi növendéke, Szabó Márk karmester talán nem is sejtette, hogy egykori mentorához fűződő rendhagyó kezdeményezése, az emlékhangverseny ilyen remek fogadtatásra talál a városban. Azóta minden évben Reményi Károly zenetanár, karnagy, az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola egykori igazgatója előtt tisztelegnek.

Egy napra újra a komolyzene fellegvárává válik a Duna-parti város. Immár harmadik alkalommal emlékeznek meg egy különleges hangulatú hangverseny keretében az egykori, köztiszteletben álló karnagyra.
Szabó Márk (középen) szerint idén is különleges élményt nyújt majd az emlékhangverseny.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Szabó Márk elmondta: ahogy azt már megszokhattuk, az idei, március 17-én 18 órától, az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban kezdődő koncerten is különleges szerzeményeket hallhatunk majd. A magyar és külföldi szerzők kórusművei mellett például Haydn D-dúr zongoraversenye, valamint a Mária Terézia Karolina nápoly–szicíliai királyi hercegnőnek ajánlott Te Deum alkotása is színesíti majd a rendezvényt.

Alkalmi zenekart is hallhatunk a hangversenyen

A rendezvényen dr. Alberti Péter alpolgármester köszöntője után Udvardyné Pásztor Ágnes vezényletével és Rózsár Brigitta zongorakíséretével fellép a Balassa Bálint Vegyeskar, mely szintén ezer szállal kötődik Reményi Károlyhoz, hiszen a híres karnagy több évtizeden át vezette a nemzetközi hírű kórust. Szekrényessy Csanád fiatal, esztergomi zongoraművész idén is megcsillogtatja tehetségét, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendéke szintén közreműködik a hangverseny megszervezésében is. Továbbá ezúttal is fellép a barátokból, egyetemi hallgatókból álló alkalmi zenekar is, melyet Szabó Márk fog dirigálni.

A hangversenyre ingyenes a belépés, de a látogatóknak lehetőségük van adományokkal segíteni a koncert megvalósítását és a hagyomány tovább éltetését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában