Kritika

2024.02.25. 06:45

Mély tövisek - így sikerült az Alkaline Trio: Blood, Hair, and Eyeballs című albuma

Matt Skiba talán dacosan, talán egy kicsit új impulzusokkal vágott neki tavaly bandatársaival az Alkaline Trio legújabb, Blood, Hair, and Eyeballs címet viselő albumának rögzítésébe, hogy így bizonygassa: hiba volt őt egy áruló miatt kirakni a Blink-182-ből.

Walczer Patrik

A korong meglepően jó fogadtatásokat kapott

Forrás: Az együttes Facebook-oldala

Az amerikai énekes minden bizonnyal sejtette, hogy csak addig lesz maradása utóbbi együttesben, míg az ufómániás Tom DeLongét megint el nem kapja az agyvihar és újra vissza nem kuncsorogja magát a barátaihoz. Nos, hát ez a pillanat 2022 őszén be is következett, így megköszönték a létszámfelettivé vált Matt Skiba közreműködését. Na de vissza az Alkaline Trio-hoz, mely kis túlzással egy roncsautós videójátéknak köszönheti világismertségét, melyben a Mercy Me című dalukra zúzhattuk ripityára a kocsinkat. 

Már az új album névválasztása is felettébb érdekes, amelyről a consequence.net oldalon azt írják: Matt Skiba édesanyja egykor sürgősségi osztályon dolgozott nővérként és munkatársaival az eseménydús éjszakákat magyarul „vérnek, hajnak és szemgolyónak” nevezte. A korong világszerte meglepően jó fogadtatásokat kapott, a siker talán egy kicsit az énekesnek is szól, akinek bár egy álma teljesült azzal, hogy pár évig tagja volt a Blink-182 nevű bandának, mégis „eredeti környezetében” tudott igazán kiteljesedni. Az albumnyitó dal, a Hot For Preacher bővelkedik fülbemászó gitár riffekben, és ha a szövegre is fókuszálunk, akkor megtudjuk, hogy: a kínai negyedben eltöltött forró éjszakák sem elég erősek ahhoz, hogy eléggé motiváltuk legyünk egy újrakezdésnek.

A szerelmes vonalat a Meet Me viszi tovább, melyben Matt egy titokzatos hölgyeményt szeretne újra és újra megcsókolni. No de nem mindegyik dalban ütjük meg az emocionális vonalat, a Scars a szerelmes, érzelemmel túlfűtött mondatok helyett azt sugallja: mindannyian magunkon viseljük a hegeinket, melyek mély nyomokat, „töviseket” hagynak bennünk. Egyébként mind instrumentálisan, mind dalszövegileg a Shake With Me viszi nálam a prímet, ami szintén egy vallomás. A búcsú fájó, de ha a partnerünk menni akar, akkor el kell engedni őt, csak egy fontos kitételt kell szabnunk neki, hogy óvatosan, minél kíméletesebben távozzon az életünkből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában