Hétszázkilencven év

2023.12.01. 18:42

Jubileumi programsorozattal ünnepelték meg az évfordulót Nagyigmándon

Jubileumot ünnepelt Nagyigmánd, tekintve, hogy a település 790 esztendős. Ez alkalomból ünnepi rendezvénysorozattal készültek a településen.

Körtvélyfáy Dina

2023-ban 790 éves Nagyigmánd. Popovics György is megtekintette a kézimunka szakkör hímzéseit

Fotó: Györke Edit

Első programként az általános iskola ötödikes diákja a kézimunka szakkör tagjaival hímezhettek. Később elkezdődött a jubileumi ünnepség a Magos Művelődési Házban, ahol Hajduné Farkas Erika polgármester idézte fel beszédében Nagyigmánd múltját, jelenét és céljaikat. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a jelenlévőket.

Később a Töredékek Nagyigmánd múltjából, jelenéből elnevezésű kiállítást tekintették meg a művelődési ház aulájában. A kiállításon a kézimunka szakkör hímzéseit, az Igmánd SC relikviáit és nagyigmándi fotósok képeit láthatták az érdeklődők. Holop Ferenc képeit is meg lehetett tekinteni, aki testvértelepülésükön, Naszvadon született. Ezek után Számadó Emese régész, történész, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója tartott előadást Igmándi keserűvíz címmel. A program zárásaként Karsai Bálint a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola igazgatója előadást tartott az iskola névadójáról, Pápay Józsefről.

Egy nappal később az általános iskolában a Nagyigmándi Községi Sportkör szervezésében Sportolj a 790 éves Nagyigmándért sport programot szerveztek. Később a Magos Művelődési Házban Vadkerti Imre a Kormorán Zenekar énekese adott koncertet.

Ezen kívül a Magos Művelődési Házban vendégül látták Bajnáról érkező vendégeiket. Az Őszikék Nyugdíjas Klubbal az igmándi káposztásvakarcs közös elkészítésével ismertették meg a vendégeket.

A program zárásaként Atlétika emberközelből címmel tartott előadást, Mészáros Miklós, az Igmánd SC alapítója a 7. osztályos tanulóknak az iskolában. A 790 éves jubileum alkalmából összeállított programokon mindenki megtalálta a szívéhez legközelebb állót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában