Könyvbemutató

2023.12.16. 08:02

A kék fotel titkai regénybe zárva

Az „Így írnak Ők..” sorozat újabb előadásán dr. Deés Szilvi: A kék fotel – amely akkor is meghallgat, ha már nincs kinek mesélned című kötetét mutatták be hétfőn délután, az oroszlányi Kölcsey kiállítótermében.

Wágner Zsanett

A szerzővel Sugta Klára művészetterapeuta beszélgetett. A könyv témája, hogy mit kell tenni, amikor valakinek meghal a szerelme, mit vár tőle a társadalom? A könyv két főszereplője, Zsófi és Gergő történetén keresztül mutatja be, hogy a veszteség utáni egy évben a magára maradt társ miként tudja feldolgozni a történteket.

A bemutatón elhangzott, hogy gyászt élünk meg egy szakítás során, egy sikertelen vizsga után, vagy akár akkor is, amikor egy másik városba, országba költözünk. Ami közös ezekben az eseményekben, hogy megváltoztatják a világról, önmagunkról alkotott képet. Az érzelmi terheléshez az is hozzájárul, hogy a korábban állandónak hitt jelenségek szűnnek meg állandónak lenni.

Dr. Deés Szilvi elmondta, hogy sok mindenre megtanították a történtek. Legfőképp arra, hogy végig kell menni a gyászfeldolgozás folyamatán. Végül a résztvevők betekintést kaptak a művészetterápia világába. A zárszót követően a szerző dedikálta is kötetét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában