Kemma.hu videó

2023.11.14. 20:04

Belopta magát a komáromi közönség szívébe a Past Vibes +videó

Egy maroknyi komáromi fiatal számára a zene jelenti a legtartalmasabb szórakozási lehetőséget, így aztán Past Vibes néven zenekart alapítottak. A srácok már a Garden Parkban adott koncertjükön is belopták magukat a közönség szívébe, azóta pedig már bővültek is.

Körtvélyfáy Dina

A Past Vibes bemutatkozása sikeres volt, folyamatosan fejlődik a csapat és repertoárjuk is bővül

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

A zenekar ötlete Goján Szabolcs és Ficsura Leon fejéből pattant ki, még a nyáron. Először ketten gyakoroltak a pincében, majd bővülni kezdtek, és a pincét próbateremre cserélték a szőnyi Fikner hangszerbolt szomszédságában. 
Zenéltek már esküvőn, valamint Komárom új rendezvényhelyszínén, a Garden Parkban is színpadra léptek az Elektron Band előzenekaraként, amelynek tagjai szívesen segítenek a fiatal zenészeknek. A fiúk koncertje nagy sikert aratott, de az azóta eltelt rövid idő alatt is sokat fejlődtek. Két új tag csatlakozott hozzájuk és a repertoárjuk is bővült, már kilenc darabot gyakorolnak együtt. 

Végleges forma
A fiúk úgy érzik, a zenekar összeállt a végleges formájába, további bővülést nem terveznek. A zenekari lét nem ismeretlen számukra, hiszen Jocit és Henriket kivéve mindannyian együtt játszanak a város fúvószenekarában, amely Komárom szinte minden nagy rendezvényén képviselteti magát. Próbáikat leginkább a hétvégén, pénteken vagy szombaton tartják, ilyenkor pedig négy órát töltenek azzal, hogy gyakoroljanak. Szeretnének adventkor is zenélni a komáromi közönségnek, de a zeneiskolában is terveznek koncertet. 

– Populáris dalokat játsszunk, de azért nem Manuelt, vagy hasonlókat – mondta Goján Szabolcs és Ficsura Leon. – A repertoárunkban szerepel azonban a Reptér, vagy éppen a Bella Ciao. Most olyan szezonális dalokat is gyakorlunk, mint az All I Want For Christmas, vagy a Last Christmas. 

A zenekart már heten alkotják. Goján Szabolcs eufóniumon és harsonán játszik, míg Ficsura Leon bariton és alt szaxofonon. Benyó Andor trombitál, Ficsura Leonhoz hasonlóan ő is a győri konzervatóriumban tanul, azt is elárulta, szívesen lenne zenetanár. Fikner Józsefet szintén az Egressy-zeneiskolából ismerik, aki eredetileg zongorázik, de a bandában dobosként szerepel. Ráadásként a produceri pálya is érdekli. Németh Benedek ugyancsak trombitál, Benyó Andor pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy Benedek országos trombitaversenyre készül. Nemrégiben csatlakozott hozzájuk Milotai Bence, aki alt szaxofonozik, és az Egressy fúvószenekar tagja a többiek nagy részéhez hasonlóan. A Past Vibes tagja Hauszknecht Henrik is, aki Leonékkal együtt tanul Győrben, hangszere pedig a tuba. 

A fiúk számára nagy örömöt jelent a közös zenélés, szívesen gyakorolnak együtt és tanulnak meg újabb és újabb dalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában