Feketén fehéren

2023.09.26. 21:10

Lelkük egy darabját teszik bele alkotásaikba a komáromi művészek

Kaszab Kinga és Németh Szilvia munkáiból nyílt kiállítás Feketén fehéren címmel a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Körtvélyfáy Dina

A szép rajzokat a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban tekinthetik meg az érdeklődők

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Zsédenyiné Horváth Krisztina, az intézmény szakmai vezetője köszöntötte az érdeklődőket. Ezt követően elmondta, ezúttal a két kiállítónak adja át a szót, hogy mutassák be egymást a közönségnek.

Németh Szilviáról kiderült, gyermekkora óta szeret rajzolgatni. Már akkor rájött arra, hogy az alkotással sokkal jobban ki tudja fejezni érzéseit, hangulatait. 2005-ben kezdett intenzívebben rajzolni, illetve ismereteit is szélesítette. Sajtós Béla, egykori rajztanára mindig segítette ha megakadt, vagy szüksége volt építő jellegű kritikára. Fontos számára, hogy a közönsége ne csak lássa, érezze is alkotásait. Inspiráló hatással van rá akár egy mosoly, egy illat, egy érintés, vagy hang és ezek ötvözete, ezeket igyekszik megörökíteni egy-egy rajzban. Elsősorban mégis édesanyának és átlagos embernek vallja magát.

Kaszab Kinga számára a rajzolás megnyugvást, örömöt és értékteremtést jelent. Minden munkájába lelke egy kis darabját teszi bele. Óvodás kora óta imád rajzolni, bár akkor még nem sejtette, hogy ez a szenvedély egész életét végigkíséri majd. Több pályázaton is részt vett, hagyományos grafikáit lassan felváltották az inverz technikával készült rajzok. Az inverz technika során fekete lapra fehér ceruzával, rajzeszközzel dolgozik. Célja, hogy minél tökéletesebbre fejlessze rajzait. Örömmel tölti el, ha a képei tetszenek az embereknek, grafikáival szeretne valami újat, eredetit, értékeset adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában