Kemma.hu podcast

2023.08.17. 10:05

Mintha tűz mellett, sámándob hangjára született volna meg a Meghasadt majális – PODCAST

Kékséges volt a beszélgetés a fiatal íróval, Fehér Enikővel. A huszonöt esztendős tehetséges alkotóval Sugár Gabriella beszélgetett. A találkozó apropóját az adta, hogy Fehér Enikő a Pestext országos irodalmi fesztivál pályázatán hatszáznál is több jelentkezőből bekerült az első tizenegybe Meghasadt majális című írásával. A közönségdíjakról augusztus végéig dönthetnek az olvasók, azaz szavazhatnak.

Kemma.hu

Fehér Enikó volt stúdiunk vendége

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló B.

A beszélgetésből kiderül, hogy miként fordult az irodalom felé a fiatal tehetség, milyen módon születnek meg a képversek, amelyből egyet ki is emeltek. Egy fogászati CT-röntgen ihlette Enikőt, s ez alapján fogalmazott meg olyan gondolatokat, amelyek kapcsolódnak a ki nem mondott vagy éppen feleslegesen kizuhant szavakhoz. Kékben érkezett, kékséges szavakkal. Közben sokat mosolyogtak a stúdióban, ám az interjú mégis tele volt komoly (háttér)gondolatokkal. 

Fehér Enikő szavait volt, hogy panorámaröntgen inspirálta
Fehér Enikő szavait volt, hogy panorámaröntgen inspirálta
Forrás: Beküldött

A beszélgetés végén pedig Enikő fülbevalói is láthatóvá váltak, amelyeket a füles rejtett el a beszélgetés során. Két kis könyvecske lógott Enikő fülében. Emlékkönyvek, amelyekbe egy-egy szót rejtettek bele barátai, ismerősei. Természetesen riporterünk is hagyott benne üzenetet.

 

Névjegy
Fehér Enikő 1997-ben született Tatabányán. Verset és prózát is ír, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem doktorandusza, disszertációjának témája a magyar fanzine. Írásai jelentek már meg többek között a Hévíz, Tiszatáj folyóiratokban és a Litera oldalán. A Háttérzaj irodalmi kör alapító tagja, rádióműsorának vezetője. A Fehér Éjszakák művészeti beszélgetőestek moderátora a Krajcsirovits Henrik Városi Művészeti Ösztöndíjban részesült alkotó, aki erdei felolvasóesteket is szervez. Írására itt lehet szavazni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában