Sztrájk

2023.07.20. 14:03

Hollywoodi sztár érkezhet Tatára: Marvel-színészek forgat(ná)nak a várnál

A tervek szerint a Tatai várnál szerdán kezdődött a forgatás, amelyen több ismert Marvel-szereplő is feltűnhet. Információink szerint J.J. Perry új filmjének jelenetei játszódnak Tatán, és ha szerencsénk van, igazi Marvel-sztárok érkezhetnek a városba.

Goletz-DeáK Viktória

A Galaxis őrzőinek sztárja, Dave Bautista már Magyarországon van. Vajon mikor ér Tatára a Marvel-sztár?

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Nem akármilyen sztárok forgatnak Tatán. Megtudtuk, hogy a The Killer's Game jeleneteit forgatják a várnál, amiben több Marvel-főszereplő is feltűnik. Nemrég játszották a mozik, a harmadik részét a Galaxis Őrzőinek, amelynek mindegyik részében eljátszotta a mindig vidám, de kegyetlen Drax-et Dave Bautista. Ő az egyik főszereplője a most készülő J.J. Perry új filmnek, és itt is van Magyarországon, így arra is lenne esély, hogy akár Tatán összefussunk vele.

De a sáblistán szerepel Ben Kingsley is, akit imádnak a Marvelnél. A színész ugyanis több filmjükben is feltűnik: többek között a Vasember 3-ban és a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájában Trevor Slattery szerepét kapta meg, de a Wonder Woman-sorozathoz is felkérték. Játszott a Éjszaka a múzeumban - A fáraó titka című filmben is, mint Merenkahre. 

A női főszereplő, Sofia Boutella sem ismeretlen a mozirajongók előtt: az algériai–francia színésznő, modell és táncos elsősorban a Nike hiphop és a street dance stílusú reklámkampányából ismert. Híresebb filmes szerepei a StreetDance 2. Évája, a Monsters – Sötét kontinens Arája és a Kingsman: A titkos szolgálat gyilkosnője, Gazelle. Illetve 2017-ben a A múmia című filmben alakította a címszereplőt, valamint az Atomszőke című filmben Delphine-t, a francia kémnőt.

De feltűnik a filmben  Ice Cube amerikai rapper is, aki szintén több hollywoodi filmben mutatta meg színészi tehetségét: ilyen a 21, és a 22 Jump Street is, ahol Dickson kapitányt alakította. És a stáblistán van a neve az angol szinész-producernek, Scott Adkinsnek is, akinek egyik legismertebb szerepe az orosz börtönharcos Juri Boyka a Vitathatatlan 2. (2006) című filmben és annak két folytatásában, illetve játszott a John Wick: 4. felvonás című Keanu Reeves filmben is. 

A kaszkadőrből lett rendező, J.J. Perry-nek eddig csak egy filmjét láthatta a közönség: a tavaly bemutatott Nappali műszakban (Day Shift) akció-komédiában Jamie Foxx és Snoop Dogg vámpírvadász zsoldosokat alakítottak. Egyébként itt már együtt dolgozott Scott Adkinel is, aki  Diran Nazariant alakította. A készülő filmről egyelőre sokat nem lehet tudni. A történet szerint egy megfáradt bérgyilkos új okot talál arra, hogy éljen, miután kiderül, hogy barátnője terhes. Együtt száguldoznak Európa-szerte, és megpróbálják megelőzni az őket üldöz gyilkosokat.

Hogy mikor láthatjuk viszont a mozivásznon a Tatán forgatott filmet egyelőre nem tudni. A hollywoodi színészsztrájk miatt ugyanis bizonytalan ennek a filmnek a befejezése is. Ahogyan arról korábban beszámoltunk: filmesek lepték el a tatai várudvart, ami lezárásokkal is jár, így a tataiak az előre meghirdetett időpontokban sem az udvart, sem a vármúzeumot nem tudják látogatni. Aztán a Kuny Domokos Múzeum közleményben arról adott tájékoztatást, hogy a lezárások időpontjai megváltoztak. Mint írták: a tengerentúli filmstúdiókat érintő színész sztrájk a várudvaron zajló filmforgatási munkálatokat is érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában