Elmaradt

2023.07.19. 19:59

Hollywood Vampires: életem legrövidebb koncertje Alice Cooperrel és Johnny Deppel

Vannak az ember életének meghatározó pillanatai, amikre gyúr. Manapság bakancslistának hívják. A mai hatvanasok, akik a rockzene emlőin nevelkedtek, ma már láthatják kedvenceiket a színpadon. Kivéve, ha a Hollywood Vampires-ben domborító Alice Cooperre gondolunk, aki Johnny Depp és Joe Perry társaságában érkezett Budapestre. És aztán nem adott koncertet.

Kemma.hu

A koncert, amiről már haza is értünk, mire elkezdődött volna: így nem néztük és hallgattuk meg a Hollywood Vampires-t

Forrás: The Hollywood Vampires/Facebook

Fotó: Aaron Perry

Igaz, hogy mára ifjúkorunk előadói sem lettek fiatalabbak, de pótolhatjuk a 70-es, 80-as évek kimaradt élményeit, hiszen szinte valamennyi világsztár tiszteletét teszi Budapesten. Nekem ilyen ikon Alice Cooper, kinek zenéjére már középiskolás koromban tomboltam. A vén, kifestett bohóc, a nagy kígyóbűvölő, a színpadi show mestere. Őt látni kell egyszer az életben, élőben. S lőn, tavaly karácsonykor megjelent a hirdetés, a Hollywood Vampires formáció kis hazánkban ad koncertet július 18-án. Sóvárogtam a dolog után, és fiam vette a lapot: belépőt kaptam a bulira 65. szülinapom alkalmából. Együtt a gyerekkel, igazi apa-fia este, ez lesz ám a nagy banzáj!

Fél év sóvárgás, hallgattuk a csapat zenéit (nem mellesleg az öreg bohóc mellett Johnny Depp színész-muzsikus, és Joe Perry, az Aerosmith tagja alkotják a bandát), elvarázsoltak zenéjükkel, feldolgozásaikkal.

Némi kórházi kezelés, kímélő életmód, munkamentesség kísérte napjaimat az elmúlt hetekben, de ha már a gyerek odaszállít, ezt a koncertet nem hagyhatom ki! És akkor kocsiba, irány Budapest! Negyed nyolcra érünk a Papp László Sportarénához, keressük a megvásárolt parkolóhelyet. Erre jön egy mellényes ember (ezek a mellényesek mindig rossz híreket mondanak), aki közli, felesleges beparkolnunk. Tán rossz helyre akarunk beállni? Nem – közli a jóember, a koncert elmarad.

Néztünk, mint Jenő a moziban. Ugyanígy bámult az a sok ezer ember, aki bebocsátásra várt. Most jelentették be, hogy a nem lesz buli. Fél órával a kezdés előtt. De a jegy visszaválható – vígasztal a biztonsági őr. Állítólag a Johnny Depp rosszul lett… Hisszük, nem hisszük, nincs mit tenni, irány haza. Az apa-fiú buliból egy kis autós beszélgetés lett, de sebaj, ezt pótoljuk.

Nem tudom mit szólt ehhez az az izraeli csoport, amely direkt ezért repülőzött Jeruzsálemből Budapestre, hogy élvezze a koncertet, de ahogy füleltem, Erdélyből, Németországból, sőt Japánból is jöttek. Mi csak Tatabányáról.

Életünk legrövidebb koncertje, mire elkezdődött volna, már itthon vagyunk. Csalódás, és űr – nem lehet leírni. Legalább újra a kímélő életmód jöhet, az éjszakázás helyett. Köszi, Hollywood Vampires! Kiszívtátok a vérünket!

Bár a legfrissebb hírek szerint, ahogy azt a Világgazdaság írja, új időpontról tárgyalnak, hogy bepótolják az elmaradt koncertet, addig maradnak a korábbi fellépések videói. Mint például ez az egészen friss, berlini:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában