Világsztárok

2023.07.12. 16:53

Bor, jazz és piknik: irány Paloznak!

Szűkebb pátriánkban is egyre nagyobb rajongótábora van a Paloznaki Jazzpikniknek. Idén Rick Astley, az Incognito, a Level 42 és a Thievery Corporation lesznek a fesztivál nagy dobásai.

Kemma.hu

Egyre többen keresik fel a nyár talán legkülönlegesebb fesztiválját Komárom-Esztergom Vármegyéből is. Pedig Paloznak nincs a szomszédban, de a balatoni nyaralást megszakítva vagy akár Tatabányáról egy másfél órányi telekocsizással már ott is lehetünk a zenés mesebirodalomban. 

Hihetetlen, de az ötletgazdák, Homola Szabolcs és Valde Orsolya tizenegy éve még egy kis udvari dzsemborit álmodtak meg. Aztán kinőtték a tájházat és egy 3 napos, 4 színpados fesztivállá hízott a rendezvény, amely közben nem vesztette el hippis lazaságát. Ráadásul nem csak a hazai jazz élmezőnye, hanem egyre több világsztár is tiszteletét teszi a Balaton északi partján. Tavaly egészen döbbenetes volt a nagyszínpad mezőnye, mert hangszert ragadott többek között a minden hangszeren zseni, fantasztikus hangú Richard Bona, énekelt Emely Sande és Lisa Stansfield, de a Stereo MC's is zúzott egy nagyot.

Nemrég egy sajtótájékoztatón Valde Orsolya, a Paloznaki Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója jelentette be, hogy idén sem engednek a minőségből. Augusztus 3-án például mindjárt Nik West és a nyolcvanas évek ikonja, Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket. De a többi napon is erős a mezőny, mert augusztus 4-én a Dirty Loops és a Thievery Corporation zenél, augusztus 5-én pedig az Incognito, majd a régóta várt Level 42 lép fel a rendezvényen. Arról nem is beszélve, hogy a zenerajongók találkozhatnak a jazz és társműfajainak számos jeles képviselőivel is.

Úgy tűnik tehát, hogy a festői szépségű balatoni településen a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a 11. Paloznaki Jazzpikniken, amely a tömegfesztiválok mellett kínál alternatívát a Balaton kulturális kínálatában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában