Víz, Zene, Virág Fesztivál

2023.06.04. 08:07

Mindegyik szám egy történet, melyek értéket képviselnek zeneileg is - Cserhátira emlékeznek Tatán

Az idei Víz, Zene, Virág Fesztivál egyik nagy programja a Cserháti Zsuzsa 75 Emlékkoncert lesz. A zenei esemény zenekarvezetőjével, hangszerelőjével, zenei vezetőjével, Molnár György Lyra-díjas harmonikaművésszel beszélgettünk a koncert részleteiről, történetéről.

Kemma.hu

Molnár György évek óta lép fel koncertzenekarával

Forrás: Beküldött

Ahogy arról beszámoltunk, Cserháti Zsuzsa előtt tisztelegnek majd a nagyszerű zenészek, énekesek a tatai fesztiválon. Mint azt Molnár György most elárulta, koncertzenekarával 2000-ben kezdett koncertezni, és 2016 óta adnak tematikus zenei műsorokat. Először a Táncdalfesztivál koncertanyaguk készült el, majd 2017-ben a Máté Péter Emlékkoncertet hozták létre. Utána jött az ötlet, hogy Cserháti Zsuzsa énekesnő emlékét is ilyen formában őrizzék és éltessék tovább.

A műsor 2018-ra állt össze. Kratelli Josephine és férje, Takács Lajos korábbi elképzeléseit egészítette ki és formálta nagyszínpadi műsorrá Molnár György. Sajnos a covid közbeszólt, de most végre újult erővel, de a korábbi lelkesedéssel állhatnak újra színpadra. A Lyra-díjas harmonikaművész kiemelte: a tatai koncert Lendvay József hegedűművész okán különleges lesz, szívesen látják őt Kratelli Josephine műsorrészében.

− Ezek a dalok halhatatlanok. Mindig is nagyszerű látni, ahogy a közönségben több generációt hoznak össze a régi legendák slágerei. 

Mindegyik szám egy történet, melyek értéket képviselnek zeneileg is. 

Talán ezért is szeretik olyan sokan a mai napig őket és az előadóikat − részletezte Molnár György, hozzátéve, hogy ez az örökség felelősség is. Hiszen pont ezeket a slágereket lehet elrontani, ha nem megfelelő előadásmódban és színvonalon adják elő.

− Fontos, hogy azt az élményt, hangulatot kapja vissza a közönség, amit elvár. Mi mindig élőben játszunk, a koncertek vendég énekes előadói is élőben adják elő a dalokat, ezzel is adózva a profizmus előtt − részletezte Molnár György zenekarvezető.

Molnár György Cserháti.emlékkoncert
Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész
Forrás: Beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában