Betyárvilág

2023.06.12. 18:38

Magyar Mozgókép díjat nyert a vármegyei alkotókkal készült Sose lesz vége

A film rendezője Somossy Barbara, aki a Tatán élő Belinszki Zoltánnak együtt alkotta meg a forgatókönyvet. A film Petőfi Sándor és a Petőfi 200 emlékév tiszteletére készült.

Kemma.hu

A Sose lesz vége forgatásán Somossy Barbara és Reviczky Gábor

Forrás: Beküldött

A legjobb kisfilm díját vehette át a Sose lesz vége a Magyar Mozgókép Fesztiválon. A film rendezője Somossy Barbara, aki a Tatán élő Belinszki Zoltánnak együtt alkotta meg a forgatókönyvet. A film Petőfi Sándor és a Petőfi 200 emlékév tiszteletére készült.

A Sose lesz vége történetét olyan fantasztikus színészekkel játszották, mint ifj. Vidnyánszky Attila, Szűcs Nelli, Pogány Judit, Hirtling István, Tóth Ildikó, Sipos Imre, Vas Judit Gigi, Patkós Márton, és a tatabányai kötődésű Reviczky Gábor és Poroszlay Kristóf.

Somossy Barbara márciusban számolt be arról, hogy a Sose lesz vége című vizsgafilmjével a legjobb rendező díját kapta meg egy torontói nemzetközi filmfesztiválon.

A film egy 1868-ban a kunsági betyárvilágban játszódó szerelmi dráma. Alapja A csaplárné a betyárt szerette című vers. A forgatás helyszíne Apajpuszta volt, ahol Petőfi Sándor életének jelentős részét töltötte, ahova mindenhonnan visszavágyott, ahogyan azt A Kiskunság című versében is írja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában