Koreográfiák

2023.05.02. 15:50

Neveletlen hercegnők és rivalizáló táncosok is színpadra léptek az oroszlányi gálán (fotók)

Fergeteges gálaműsorral ünnepelte a tánc világnapját a Silhouette együttes a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Két teltházas előadást, 39 koreográfiát és 140 táncost láthatott szombaton a nagyérdemű, amiért senki sem maradt hálátlan. A fellépések után röpködtek a virágcsokrok, járt a hatalmas ölelés és a sok-sok üdvözlet a fiataloknak.

Wágner Zsanett

Tűpontos koreográfiák uralták a színpadot

Forrás: 24 Óra

Fotó: FP

A szülők, a barátok, a rokonok és a koreográfusok részéről, de a Silhouettesek is hatalmas tapssal köszöntötték egymást. Így aztán semmi túlzás nincs abban, hogy egy ideje különleges hívószónak számít a Silhouette a bányászvárosban. Minden városlakó, valamint a környéken élő jól tudja, színvonalas fellépésre számíthat, ha Csáky Mária és csapata nevét meghallja.

De ne siessünk ennyire előre! Sok-sok egymást szorító kéz és hevesen dobogó szív – ez jellemezte a fellépőket és a vágy, hogy a legjobb formát tudják mutatni a közönségnek. Aztán felgördült a függöny. Az első produkciók között voltak neveletlen hercegnők, lepkefogók, törpék és rivalizáló táncosok, aztán hagyományos bemutató következett: a nyolcadik osztályosok vizsgamunkáit láthatta a nagyérdemű a színpadon. Az idő előrehaladtával egyre pontosabb mozdulatok és egyre összetettebb koreográfiák uralták a színpadot. Csaknem két óra után felléptek azok a lányok is, akik a májusi világbajnokságon képviselik majd Oroszlányt. Szerepeltek azok is, akik másnap modern–kortárs táncművészeti versenyen vettek részt és többek között a Galadriel népe című koreográfiával első és harmadik helyezést is elérték.

A repertoár nagyon színes volt. Láthattunk show, jazz és klasszikus balett elemeket. Azonban nemcsak a zene és a tánclépések voltak változatosak, hanem a fellépők életkora is. Más és más korosztályt képviseltek: láthattuk a két és fél éves növendékek szárnypróbálgatásait, de a 19 évesek tűpontos mozdulatait is. A növendékek Csáky Mária nívódíjas táncpedagógus, művészeti vezető; Sebján Rozália, a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, valamint Zagyváné Ruppert Renáta, a tatabányai Silhouette csoport felkészítése mellett léptek színpadra. A közönség rendkívül hálás volt a produkciókért, a tőlük telhető legnagyobb jutalommal, vastapssal mondtak köszönetet a színvonalas előadásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában