Nagyböjt

2023.04.02. 18:20

Krisztus szenvedéstörténetét elevenítették fel az esztergomi Várhegyen

Esztergomi passió címmel mutatták be április 2-án az evangéliumi fejezetekre alapozva a nagyhét eseményeit, illetve annak prológusaként néhány közismert jézusi jelenetet, gyógyításokat, hitvitákat.

Pöltl Zoltán

 A szabad ég alatt, a Várhegy különböző pontjain megvalósult passiójáték az egyházi hagyomány stílusában került bemutatásra, keresztény és nem-hívő civilek közösségének előadásában.

Az Esztergomi passiót immár második alkalommal rendezték a húsvét ígéretét adó nagyhét első napján, virágvasárnapon. A Kaméleon Színház társulatára alapozva, illetve Arcson Rafael rendező irányításával korhű jelmezekben, esetenként díszletekkel és professzionális kihangosítással vitték színre az ismert evangéliumi szenvedéstörténetet.

A Megváltó élete utolsó szakaszának bemutatására sokan voltak kíváncsiak ezúttal is, és az égiek pedig csak egy pár perces könnyű záporral kínálták meg az előadást, az amúgy végig szép napos időben. A rendkívül látványos és megindító produkció végén a Pilátust alakító rendező mondta el amolyan epilógusként, hogy az Esztergomi Passióval a nagyhétre való lelki rákészülést, lelki ráhangolódást szándékoztak elősegíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában