Kritika

2023.03.22. 19:47

Micimackó, a kegyetlenül véres mackó

Itthon is mozikba került a Micimackó horrortól, vértől és erőszaktól fűtött feldolgozása. De bár ne tette volna!

Milány Botond

Itt bizony nem a jó ízlésé a főszerep

Forrás: imdb.com

Nulla elvárással ültem neki a Micimackó: Vér és méz című horrorfilmnek, de még így is képes volt alulmúlnia mindent, amit valaha láttam. A történet szerint miután Róbert Gida elhagyja barátait a Százholdas pagonyban, hogy elvégezze az egyetemet, Micimackóék teljesen begőzölnek, és fejükbe veszik, hogy mindenkit legyilkolnak, aki az otthonukba téved.

Hogy jutottunk idáig? 2022. január 1-jén közkinccsé váltak A. A. Milne eredeti Micimackó-történetei, így a Disney stúdió már nem rendelkezik kizárólagosan a jogokkal. A brit filmes Rhys Frake-Waterfield lett az első, aki lecsapott a lehetőségre, és megírta, valamint megrendezte gyermekkorunk kedvenc sárga mackójának horrortól, vértől és erőszaktól fűtött verzióját. A végeredmény? Katasztrofális… Karakterek és történetszálak bukkannak fel a semmiből egyfolytában, hogy ugyanilyen gyorsan tűnjenek el másodpercek múlva. Semmi visszacsatolást, magyarázatot nem kapunk ezekről később, hogy miért is kellettek bele, mi szerepe volt az adott dolognak.

Rogyásig van ostoba, és a józan észt mellőző ötletekkel, amitől villámgyorsan fárad le az ember agya. A párbeszédeket mintha egy 6 éves írta volna; karakterek effektíve nem léteznek – mondanám, hogy mindenki kimerül az egyszavas jellemzésben, de még az egyszavas jelző is túlzás, annyira nincs megírva senki –, az akció és horror elemek pedig az amatőr filmes szintet sem érik el. Arról nem is beszélve, hogy a gore és a vér szörnyen olcsónak hat. 

Őszintén, ma már az ingyenes videó effektes programokban különbet csinál bárki.

De mindezekkel nem lenne gond, ha a film az elejétől felvállalta volna ZS-kategóriás mivoltát. Ha helyén kezelte volna a dolgokat, és nem próbálja meg többnek eladni magát, mint egy bűnös élvezet. Ám az elejétől a végéig véresen komolyan veszi magát a sztori – erőltet ugyanis egy teljesen súlytalan és felesleges drámai vonalat egy csapat fiatal nővel a középpontban, ezzel próbálva az egésznek valami fontosságot, mélységet adni. Így az egész egy értelmezhetetlen katyvasz lett.

A film viszont csak 84 perces, így ha valamiért, akkor ezért hálás lehetek a rendezőnek: 

hogy nem akart ennél hosszabban kínozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában