Reszketett tőlük...

2023.01.02. 20:17

Videóban egy régi szerelem, amely újraéled az esztergomi rocker új dalában

Új nagylemezére készülve friss dallal és az ahhoz tartozó videóklippel jelentkezett Youtube csatornáján a dorogi származású, de Esztergomhoz is ezer szállal kötődő rock fenegyerek, Filip Gyuri.

P. O. Z.

Filip Gyuri Dorogról származik, de ezer szállal kötődik Esztergomhoz is

Forrás: Filip Gyuri

Filip Gyuri énekes-gitáros, dalszerző egy fickós-csajos, szerelmi témájú dallal és vadonatúj videóklippel lepte meg rajongóit új nagylemezére készülve. E szerzemény keletkezését meséljük el olvasóinknak.

Aki nyomon követte a dorogi származású, de Esztergomhoz is ezer szállal kötődő Filip Gyuri pályafutását, az tudhatja, hogy az énekes-gitáros, dalszerző alapvetően a rock, illetve a rock-blues területén tette eddig is névjegyét. Egy új dal, a Te + én, mely máris fent van a Youtube-on egy készülő új album része, beharangozó dala.

Az sem titok, hogy Filip Gyuri tulajdonképpen minden zenekarában (Tűzkerék R.B., H-D Band, The Tarantino Connection, Soundtrack, Filip Gyuri Band, A két gitáros, a cajonos és a kutya, CA/CD) repertoáron volt szerelemről szóló szerzemény is. A Te + én egy duett, melyben Urbán Edina is hallható.

Mint az énekes elárulta, ez az új dal valóban egy visszatekintés a nagy szerelemre, arra, akire mindig is emlékezik az ember. A videóban látható történet szerint a dal két főszereplője először sms-ben kontaktol egymással, majd a stúdióban találkoznak, ahol elkezdik felvenni az új számot.

Rocker és focista

Az 1966-os születésű Filip Gyuri 1975 és 1983 között a Dorogi AC utánpótlás csapatának játékosa, balhátvédje volt, 16 évesen már a felnőtt csapatban, illetve az atlétikában és a futásban is jeleskedett. A rock színterére a 80-as évek végén érkezett, akkor az esztergomi Tűzkerék R.B. együttesben énekelt és szájharmonikázott.

1991-ben Harley Davidson Band (később H-D Band) néven zenekart alapított, ahol továbbra is a frontemberi poszton állt. Több lemez is készült a „motoros rocker” korszakában, majd több zenei projektet is alapított, így a Soundtrack-et , a The Tarantino Connection-t, a Filip Gyuri Band-et, A két gitáros, a cajonos és a kutya nevűt és a CA/CD tribute formációt. Első szólólemeze után jelenleg a következőn dolgozik, melyen majd szerepel a már hallható Te + én című dal.

A dalszövegből kiderül, hogy ez egy régebbi kapcsolat, melyre mindketten szívesen emlékeznek, mert „Te és én, micsoda páros, Te és én, micsoda őrült páros, Reszketett tőlünk az egész város”, éneklik immár újra együtt. Urbán Edinát, aki egy ízig-vérig rocker hölgy, a Sztárban sztár műsorban ismerhette meg a szélesebb közönség. 

 dal születéséről kiderült, hogy azt Filip Gyuri rakta össze egy akusztikus gitárral, majd Jurisits Tomi, a tavalyi Év Gitárosa csiszolta tökéletesre. A dal szövege – mint majd minden FGY-projektnél – itt is az idén 57 éves rockénekes-gitáros tollából ered.

Arra a kérdésre, hogy „az ötven az új harminc”- mottó jegyében mit jelent a különböző nemzedékek számára a szerelem, Filip Gyuri azt válaszolta, hogy "...hogy a szerelem egy szép és mindent elsöprő érzés és kiteljesedés, ami idővel egy meghatározó emlékké alakul át. Legyél fiatal vagy „új harminc”, amikor két ember egymásra talál és kölcsönösek az érzéseik, nincsenek határok. Talán a 21. század, átírja a fiatalok szokásait, de a szerelem az az érzés, amit még a mostani cyber világ sem tud megváltoztatni."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában