Orfeusz Társulat

2022.12.04. 20:41

Gyógyítás a színpadon, röhögés a Jászai nézőterén

A tatabányai Orfeusz Társulat ismét bemutatta a Jászai Mari Színházban a Bor-csinálta doktor című darabot. Akik lemaradtak, december 10-én tekinthetik meg.

Mórocz Károly

Rebék asszony, Babos Bernát és Rigó Jonathán, a Bor-csinálta doktor

Forrás: Beküldött

Fotó: Csikós Gábor

Betántorogta magát a nézők szívébe Pápai Ferenc, vagyis Rigó Jonathán, a fakereskedő, akiből Bor-csinálta doktor lesz. A hatalmas képzavart bocsássa meg a Kedves Olvasó, de az első perctől nevettek, sőt röhögtek a nézők mellettem, előttem, mögöttem a Jászai Mari Színházban. Molière szelleme él, állítják sokan. A 400 éve született szerző Botcsinálta Doktor című darabját karcsúsította, porolta le László Tibor.

Az Orfeusz Társulat jeles tagjai adták elő már többször az átiratot. Hogy milyen a bort és pálinkát felváltva kóstolgató fakereskedő? Szeretni való, békére áhítozó. Talán csak Rebék asszony, a felesége szerint nem az, akinek most Veszelka Anikó bújt a bőrébe. 

Még annyit a történetről, hogy Babos Bernát uradalmi intéző - Poroszlay Sándor alakítja - kívánsága hoz fordulatot a házaspár életébe: kéri Jonathánt, hogy gyógyítsa meg az urának a lányát, aki...

...egy szót se többet! Nem leszek a poénok sorozatgyilkosa. Na jó, még azért elárulom, hogy természetesen szerelmi szálak szövődnek, félreértések és nyelvi lelemények tucatjai hívják elő az újabb és újabb tapsokat, nevetéseket. 

Egyértelműen az Orfeusz Társulat legjobb darabjai közé tartozik a Bor-csinálta doktor. Remélem, ha Rigó Jonathán ezt olvassa, elégedetten tölt magának, miután gondosan körülnézett, hogy nincsen-e a közelben rettegett asszonya. Egészségére, doktor úr! Gyógyítson és nevettessen tovább!

A következő előadás december 10-én, szombaton délután 4 órakor lesz Tatabányán, a Jászai Mari Színházban. Mint olvasható a kedvcsinálóban, különösen ajánlják orvosoknak, betegeknek, iszákosoknak és mindenkinek, aki tud rajtu(n)k nevetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában