Színlapon

2022.09.01. 07:45

A Polgárkukkantóval indul az új évad a Jászaiban

Augusztus 27-én ismét szétnyílik a bársonyfüggöny a teátrumban. A Jászai Mari Színház 2022/2023-as évada a Joe Orton Polgárkukkantó című bohózatával indul, amelyet tucatnyi felnőtt- és gyermekbemutató követ.

Sugár Gabi

A Francia rúdugrás szereplőinek is többször tapsolhat a közönség

Forrás: Jászai Mari Színház

Fotó: P. V./S. Z.

A Jászai Mari Színház közösségi oldalán sokasodnak a hírek, amelyek már az új évadra hangolják a közönséget. Augusztus 27-én, szombaton, 19 órakor lesz a Polgárkukkantó című bohózat bemutatója.

A darab főszereplője dr. Prentice, aki egy elmegyógyintézet vezetőjeként éppen sajátos eszközökkel kívánja titkárnőjelöltje alkalmasságát tesztelni rendelőjében, amikor betoppan a felesége. A pszichiáter egy függöny mögé rejti a lányt. Hamarosan azonban megérkezik az egészségügyi felügyelet ellenőr-szakorvosa is, és felfedezi a rejtőzködő Geraldine-t. Dr. Prentice menteni próbálva a menthetetlent, hazugsághoz folyamodik, nem sejtve, hogy ezzel elindít egy lavinát, amit megállítani többé nem lehet.

Minden egyes színre lépővel szemben újabb, egyre elképesztőbb hazugságokat kénytelen kiagyalni, és a doktor teljesen elveszíti a kontrollt az egyre szürreálisabban alakuló események fölött. Félreértések, átöltözések, vetkőzések, szerepcserék, kergetőzések, pisztolyok és kényszerzubbonyok – a fergeteges humorú és tempójú darab felhasználja a bohózat összes kellékét, és az abszurdig fokozza őket, egyúttal görbe tükröt tartva ezzel a mindenkori társadalomnak. 

Jászai Mari Színház
Szeptemberben kétszer is műsorra tűzik a 10 című darabot
Fotós: P. V./S. Z. / Forrás: Jászai Mari Színház

Az előadás szeptemberben négy alkalommal is látható lesz. Az ősz első hónapjában többször tapsolhat a közönség a Francia rúdugrás szereplőinek, valamint a nagy sikerű 10 című drámát is kétszer műsorra tűzik. 

Az új szezonban a Jászai Mari Színház hat felnőtt- és kilenc gyerekbemutatóval várja hűséges közönségét. A tánc­előadásokat magába foglaló sorozatot TÁNC 2022/2023 címen hirdeti meg a teátrum az új évadban. 

Jászai Mari Színház
A Jászai társulata várja már az új bemutatókat
Fotós: P. V./S. Z. / Forrás: Jászai Mari Színház

A felnőtteknek szóló darabok között szerepel majd Peter Shaffer Amadeus című színműve; Ivan Viripajev Részegek című tragikomédiája; Ödön von Horváth népszínműve, a Kasimir és Karoline; a Jógyerekek képeskönyve, amely Julian Crouch és Phelim McDermott musicalje, valamint Joe DiPietro – Jimmy Roberts musicalje, a Te édes, de jó vagy, légy más. 

Crespo Rodrigo, a színház igazgatója az új évad kapcsán kiemelte: reményei szerint a pandémia utáni 2022/2023-as évadban minden tekintetben normális színházi körülmények, ha úgy tetszik, „megszokott díszletek között” tudnak majd játszani. Hozzátette: nagy öröm számára, hogy az új évadban fiatal kollégák is csatlakoznak a Jászai csapatához. Bartos Ági friss diplomásként kezdi a pályáját Tatabányán, Csabai Csongor ötödéves, kaposvári egyetemi hallgató pedig a szakmai gyakorlatát tölti a városban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában