elismerés

2020.02.05. 07:00

KÓTA-díjat kapott a Kodály-iskola énektanára

KÓTA díjat kapott a magyar kultúra napja alkalmából a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola énektanára és karnagya, Sárközyné Pomázi Ágnes. 

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

Fotó: ThalerTamas

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége által alapított KÓTA díjat vehette át a magyar kultúra napjához kapcsolódóan Sárközyné Pomázi Ágnes, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola énektanára és karnagya.

A kórusok, zenekarok és népzenei együttesek szövetsége 2004-ben alapította ezt a díjat, amelyet a szervezet művészeti bizottságának javaslatai alapján több kategóriában ítélnek oda az országban tevékenykedő kiváló szakembereknek. A kiemelkedő eredménnyel végzett művészi munka és a közösségért végzett áldozatos tevékenység elismerésének díjazására, a 2019-es KÓTA-díjak átadására a magyar kultúra napja alkalmából szervezett hangversenyen került sor.

Sárközyné Pomázi Ágnes tanár kategóriában vehette át a rangos díjat (Fotó: Beküldött)

Az ország különböző pontjaiból meghívott szakemberek között volt a Kodály Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Sárközyné Pomázi Ágnes. A kiváló énektanár és karnagy több évtizedes kimagasló színvonalú zenepedagógiai munkásságáért, a magyar zenekultúra szolgálatában kifejtett tevékenységéért TANÁR kategóriában vehette át a kitüntetést dr. Mindszenty Zsuzsánnától, a KÓTA elnökétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában