családias hangulat

2019.11.29. 06:47

A novemberi népszokásokat elevenítették fel a Széchenyi Művelődési Házban

A program középpontjában ezúttal is egy településrészhez kötődő művész, alkotó szerepelt, és szó volt a novemberi népszokásokról is.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Márton madara címmel nyolcadik alkalommal szervezték meg a Széchenyi Művelődési Házban a Művész FAL (Felsőgallai Alkotók Ligája) rendezvényét. A program középpontjában ezúttal is egy településrészhez kötődő művész, alkotó szerepelt, és szó volt a novemberi népszokásokról is.

A házigazdák – Herendi Judit és Veér Károly – Kovács Dánielt, tangó- és szájharmonikást faggatták, aki a közelmúltban költözött vissza a felsőgallai nagyszülői házba. Ma már a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Német Nemzetiségi Dalkörben is muzsikál. A beszélgetésből kiderült, hogy még tavasszal a Felsőgallai Hírmondóban kerestek harmonikást, és erre a hívásra jelentkezett a fiatalember. Kovács Dániel élt Amerikában, s kiválóan játszik egy különleges, ír harmonikán, amelyet meg is szólaltatott a programon.

A rendezvényen szó volt a novemberi népszokásokról, Márton-napról is. A családias, beszélgetős délutánon még egy libás dalt is tanulhattak a zenés irodalmi, képzőművészeti találkozó résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában