előítéletek nélkül

2019.05.05. 13:29

A szerelem mindenkié: édes-bús romantikus film két fiatal szerelméről

A Szólíts a neveden nem rendhagyó alkotás. Két fiatal fiú szerelmét mutatja be egy olyan idilli világban, ahol a legnagyobb küzdelmet nem a rájuk zúduló előítéletek okozzák.

K. D.

Még mindig a kelleténél többen idegenkednek a homoszexuális kapcsolatokat ábrázoló filmektől, vagy csak akkor tartják elfogadhatónak, ha a meleg szereplő csak komikus elemként szolgál az egyébként „normális” főszereplők mellett. A " target="_blank" rel="noopener nofollow">Szólíts a neveden című film éppen ezért nem való azoknak, akik rosszul alszanak attól, ha két fiatalember egymásba szeret.

Az előítéletek nélküli néző azonban élvezni fogja a viharos, nyári románcot, amelyet a történet helyszínéül szolgáló olasz villa és forró nyár tesz még fülledtebbé. Végig együttérzünk a hős-szerelmes, tizenhét esztendős Elióval, a film főszereplőjével, aki az első nagy szerelemmel és az első nagy csalódással is kénytelen szembenézni.

Az alkotás egyik érdekessége, hogy nem a már megszokott coming out problémát járja körbe. Elio környezetében egyáltalán nem szólják meg azt, aki a saját neméhez vonzódik: a szülők nem tagadják ki, barátai nem vetik meg.

A gond forrása Elio szerelme, Oliver, aki bár a maga hebrencs módján őszintén szereti a fiút, mégis sokkal több fájdalmat, mint örömet okoz neki. Aki édes-bús romantikára vágyik, ne habozzon: a kellemes kora nyári filmélményt a jól eltalált, nyolcvanas évekbe kalauzoló filmzene teszi teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában