határon innen és túl

2019.04.12. 17:30

70 iskola diákja szavalt online a Magyar Költészet Napján

Hetven magyar tannyelvű iskola mondott verset online a Versfolyam 2019 elnevezésű nemzetközi kultúraprojektben. A résztvevők között egy-egy tatabányai és észak-komáromi iskola is részt vett.

Kemma.hu

Forrás: Versfolyam 2019

Immár harmadik alkalommal rendezte meg élő versfolyamát az interneten a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort tagiskolája, a békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület és a Békéscsabai Médiacentrum a költészet napján a hazai, a határon túli és a diaszpóra magyar iskoláival, szervezeteivel közösen.

A versfolyam 2019 elnevezésű programra a világ minden tájáról csaknem 70 magyar tannyelvű intézmény jelentkezett. Az egész napos rendezvény során a résztvevő iskolák tanulói, tanárai élő adásban mondtak verset. Az online versmondásban részt vett a tatabányai TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (1 óra 03 percnél láthatóak a videón) , az észak-komáromi Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és a Selye János Gimnázium tanulói is.

Külön érdekesség, hogy Európán kívülről is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Így például verset mondanak az ausztráliai Gold Coast város Szivárvány Magyar Iskola, New Yorkból az Arany János Magyar Óvoda és Iskola, az Egyesült Királyságból a chesteri Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda diákjai, illetve a Pekingi Idegennyelvi Egyetem diákja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában