kiállítás

2018.10.16. 17:17

„A szívem tatabányai” – mindenki „Raábzolija” megmutatta a szívének kedves rocklegendákat

Raáb Zoltán legendás tatabányai rockbandákat megörökítő fényképeiből nyílt kiállítás a hét végén, a Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

Vá. T.

Légió (1983), Rollers (1985), Rózsaszín Lódobogás (1993) – négy évtized terméséből nosztalgiázhattak a rockzene szerelmesei, de helyet kapott például a Jackson Criminal is, ebből az évből. A fotós egyébként a Kemma.hu-nak is rendszeresen szállítja a bulifotókat a különböző koncertekről, de rendszeresen közlünk tőle kulturális rendezvényekről is képsorozatokat.

Gerencsér Patrik gitárszólóival többször is évtizedekkel röpítette vissza a tárlat résztvevőit, néhány bőrszerkós látogató tekintete többször is elrévedt a produkciók hallatán… Pákai Ernő, a kertvárosi művelődési otthon vezetője köszönetet mondott Raáb Zoltánnak, hogy helyet biztosíthatnak a kiállításnak, majd átadta a szót Veér Károlynak, a Regió Regia főszerkesztőjének.

– Csupa ismerős, csupa barát, csupa Raáb Zoli. A kiállító ugyanis nem elsősorban Raáb Zoltánként ismert, ő „a Raábzoli”, aki nélkül nem lehetne megérteni a tatabányai rockéletet – vezette fel köszöntőjét. Mint hangsúlyozta, a kiállított fényképek közkincsek és pótolhatatlanok is.

A kiállítást Cserteg István, az „Új Nemzedék” Komárom-Esztergom Megye ifjúságszakmai koordinátora nyitotta meg.

– A tárlat mosolyt csal az arcokra a múltidézés miatt, de egyúttal szomorúságot is, hiszen az itt látható zenészek közül akad, aki már nincs közöttünk – fogalmazott. Cserteg István bejelentette: a Nemzeti Kulturális Alap várhatóan gondozás alá veheti Raáb Zoltán több tízezer fotós archívumát, valamint javasolják őt a Tatabánya Kultúrájáért díjra is.

– Országosan, sőt, világszerte ismert együtteseket is megörökíthettem, a szívem azonban tatabányai – hangoztatta a megnyitón Raáb Zoltán, vagyis

A negyvenöt alkotás december 21-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában