tata

2018.07.25. 20:00

Ilyen táncot és dalokat még nem látott, hallott a Kossuth tér

Olasz kórus adott koncertet a Kossuth téren. A Giovane Corale Cupellese hagyományos dalokkal és táncokkal szórakoztatta a közönséget. 

G. D. V.

Az olasz csoport legközelebb pénteken Pesterzsébeten, szombaton pedig Keszthelyen lépnek fel. 

Fotó: Zantleitner Ingrid/24 Óra

A csoport már 19 éve jár Magyarországra, de eddig csak a fővárosban léptek fel.

– Első alkalommal 1999-ben jártunk Budapesten, a városi vegyeskar karnagyának meghívására – mesélte a kórus vezetője, aki azóta már hatszor járt hazánkban, és most először a tatai Kossuth téren.

– Ez egy csereprogram. Az egyik évben mi jövünk Magyarországra, a másik évben mi látunk vendégül magyar kórust hazánkban. Látogatásaink alkalmával pedig mindig igyekszünk megismertetni az érdeklődőket hagyományos népi dalainkkal, zenénkkel – tette hozzá az olasz karnagy.

Tatán most jár először a közép-olaszországi kórus. Természetesen megnézték a város nevezetességeit, és felültek a kihagyhatatlan dottóra is.

– A tatai Egressy kórus karnagyi kapcsolatban áll az olasz csoportot vendégül látó budapesti városi vegyes karral. A Giovane Corale Cupellese kérésünkre felvállalta, hogy látogatásának első állomásaként városunkban is ad egy kis koncertet. Szeretnénk ha később újra vendégül láthatnánk őket – mondta Robozné Schőnfeld Zsuzsanna, az Egressy kórus karnagya.

A Kemma élőben is közvetítette az olaszok produkciójának egy részét:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában