Választás

2024.06.07. 13:20

Oroszlány szerethetőbb és élhetőbb kisváros is lehetne

Rendhagyó utazásra hívta az oroszlányiakat Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Kemma.hu

Tett egy kört autóval a városban Czunyiné dr. Bertalan Judit, miközben elhaladt Oroszlány fontosabb állomásai mellett. Elmondta, milyen beruházás látott napvilágot 2010 és 2014 között és beszélt a fejlesztendő területekről is.

Oroszlány Czunyiné dr. Bertalan Judit
Oroszlány élhetőbb és szerethetőbb kisváros is lehetne
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Szerinte 2010 és 2014 között Takács Károly akkori polgármester fegyelmezett gazdálkodással és mérnöki precizitással megteremtette a stabil költségvetést, aminek máig maradandó nyomát látni a városban. Ott van például a Rákóczi út menti sgrafittók felújítása, vagy a kosarasok szentélye, az OSE csarnok, ami az országban az első TAO-s beruházásként tudott megvalósulni. Miként fogalmaz, kormányzati és uniós támogatásból jött létre a 300 milliós útfejlesztés, a Hamvas Gimnázium energetikai korszerűsítése, a Bányászati Múzeum és a Majki Emlékegyüttes fejlesztése is. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit szerint a kormánypárti jelölt, Takács Károly a legjobb választás Oroszlánynak, állítását pedig meg is indokolta:

– Strandnyitást ígér a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és kiemelt figyelmet fordítana a Káptalanfüredi tábor helyzetére is, hogy véletlenül se kerüljön eladó sorba mint önkormányzati tulajdonú terület. Ezenkívül eltörli a bölcsődei díjakat és figyelmet fordít az Állomási-tó problémájára, ami egyébként szégyenfolt a városban – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit, aki szerint Oroszlány élhető, szerethető és a siker útjára visszatérő kisváros is lehetne.

Oroszlány a siker útjára léphetne

Czunyiné dr. Bertalan Judit hosszú évek óta látja, mi az, amiben nem fejlődik a város. Egyrészt országgyűlési képviselőként, másrészt az Oroszlánnyal szomszédos településen élőként is megfogalmazta véleményét. Szerinte a Haraszthegy fejlődése az elmúlt 10 évben megtorpant, nem tudott megújulni. Hozzáteszi, ugyan uniós forrásokból épült egy játszótér, szerinte azonban kiaknázatlan kincseket hordoz magában a város tüdejeként említett zöld terület.

– Takács Károly a legjobb választás, hogy felébredjen az alvó Oroszlány! – zárta szavait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában