Kemma.hu videó

2024.06.10. 11:14

Oldtimer autók rally versenye volt Tatán +fotók, videó

Tata immár hatodik alkalommal adott otthont a veterán autók rally versenyének. Az oldtimerek az esemény második napján az Öreg-tó partjáról indultak tovább.

Goletz-DeáK Viktória

Veterán autók sorakoztak fel Tatán az Öreg-tó partján felállított rajt előtt. Ugyanis a Regularity Rallye Egyesület idén is Tatára tette egyik helyszínét. A mutatós oldtimereket sokan megcsodálták. 

Tata immár hatodik alkalommal ad otthont az veterán autók rallye versenyének. Az oldtimerek az esemény második napján az Öreg-tó partjáról indultak tovább.
Az oldtimerek a Regularity Rallye második napján az Öreg-tó partjáról indultak tovább
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

Kovács Péter az egyesület elnöke a Kemma.hu kérésére elmondta, hogy Budapestről 11 autó indult el, amiből kettő sajnos kiesett a versenyből technikai okok miatt. A szervező azt is elárulta, hogy miért szerepel Tata minden évben az útvonalukban. 

Oldtimerek versenyeztek

– Ide jártam gimnáziumba és imádom Tatát, amikor csak lehet visszajövünk. Ez a verseny már hetedszerre zajlik és ebből hatszor voltunk eddig Tatán – magyarázta a szervező, aki arról is beszélt, hogy ez a verseny miben különbözik egy szokványos rallytól. 

Tata immár hatodik alkalommal ad otthont az veterán autók rallye versenyének. Az oldtimerek az esemény második napján az Öreg-tó partjáról indultak tovább.
Közel 300 kilométert autóztak két nap alatt a versenyzők
Fotó: G.D.V. / Forrás: 24 Óra

– Ezeknek az autósoknak a tulajdonosai már nem akarják kockáztatni, hogy az autóik megsérüljenek. Így ezen a versenyen nem kell gyorsan menni a mért szakaszokon. A mért szakaszokon nagyon pontosan be kell tartani az átlagsebességet és ez alapján alakul ki egy sorrend. de végeredményben ez mégis egy rally élményt ad – mondta a verseny szervezője, aki elmondta, hogy akkor számít egy autó oldtimernek, ha elérte a 30 éves kort. 

Közös élmény

– Az a célunk, hogy megismertessük mindenkivel ezt a rallyt. Ehhez nem kell versenyautó, bukócső az autóba, nem kell gyorsan vezetni, a KRESZ szabályait betartva kell versenyezni. És fontos, hogy ehhez mindig hozzá tartozik egy közös élmény, egy esti beszélgetés, vacsora, szállás – emelte ki Kovács Péter. A verseny Budapestről indult, majd a Gerecsén keresztül érkeztek meg Tatára, ahonnan másnap indultak tovább. 

– Összesen 298 kilométert tesznek meg az autósok a két nap alatt. Tatáról Székesfehérvár irányába megyünk majd vissza Oroszlánynak, onnan Bokod felé végül visszatérünk Tatára. De igyekszünk, hogy minden évben változtassunk kicsit az útvonalon, így ez egyben kis országjárás, kirándulás is – tette hozzá a szervező. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában