Jegyzet

2024.06.11. 11:45

A büntetést nehezen viselik a felelőtlen állattartók

Pár napja egy férfi igencsak felháborodott az egyik vármegyei Facebook-csoportban, miszerint több százezres büntetést szabtak ki rá azért, mert a kutyái több alkalommal is a kerítés túlsó oldalán tartózkodtak.

Kemma.hu

Ő igencsak igazságtalannak ítélte a büntetést és annak mértékét, én azonban nagyon is helyeslem, hogy végre mernek a hatóságok állatvédelmi bírságot kiszabni.

A kutyám, Abigél rossz körülmények közül menekült, jó lenne, ha a felelőtlen állatartók minden esetben büntetést kapnának
A kutyám, Abigél, rossz körülmények közül menekült, jó lenne, ha a felelőtlen állatartók minden esetben büntetést kapnának
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: DinaFotó

Eleve nem értem, miért érzik néhányan kötelezőnek, hogy legyen kutyájuk. Sajnos sokan még mindig kerti díszként tartják ezeket az állatokat, holott kutatások bizonyítják, hogy a kutya az ember társaságában érzi jól magát. Tehát ha mi sem a kertben élünk, a kutyának sem ott van a helye. Ha pedig mégis valaki úgy dönt, hogy a kertben hagyja a négylábút, akkor kötelessége a kerítésen belül tartani azt. Persze lehet kifogásokat keresni, de a fent említett esetben legalább háromszor voltak az utcán a kutyák, első alkalommal pedig a kötelező oltásaik sem voltak meg és a chipjük is hiányzott.

Az én kutyám is a véletlennek köszönheti az életét, az állatvédők a nyakába nőtt cipőfűzővel találtak rá, a nyakán a sebhely örökké ott marad. Nem valószínű, hogy bárkit megbüntettek volna emiatt, hiszen azt sem lehetett tudni, ki volt a gazdája. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy szigorúan kezdjék el szankcionálni az állatokkal kapcsolatos mulasztásokat, hiszen nagyon sokan vannak, akik semmi másból nem értenek, csak a büntetésből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában