Jegyzet

2024.05.25. 09:06

A kismacskák inváziója ellen az ivartalanítás a megoldás

Nem csak az eső záporozik mostanában, hanem a kismacskák is. Nincs ebben semmi meglepő, itt a tavasz vége, ilyenkor pedig rengeteg kiscica születik. Más kérdés, hogy minek?

Körtvélyfáy Dina

Nem mintha nekem problémám lenne a cicákkal, egy kismacskánál pedig szerintem kevesebb aranyosabb dolog van. Azzal van a gond, hogy már így is túl sok a gazdátlan macska, akik többsége borzalmas kínok között pusztul el az utcán: elütik őket az autók, elkapnak valamilyen borzalmas macskabetegséget, vagy éppen jó szándékú embertársaink megmérgezik őket. A kismacskák jó része pedig nem éli meg a felnőttkort.

Az elhagyott kismacskák táborát erősítette egyik macskánk, Miú is
Az elhagyott kismacskák táborát erősítette egyik macskánk, Miú is
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: DinaFotó

Ráadásként sok olyan kijárós macskatulajdonos van, akik nem gondoskodnak állataik ivartalanításáról. Abba már bele sem megyek, hogy a macskát a kerítéshatáron belül kötelező tartani, de nyilván ezt a kijárós macskát tartók figyelmen kívül hagyják. Majd az állatvédők és a macskaszeretők összeszedik a pár hetes kismacskákat, akiket az anyjuk elhagyott, vagy netán meg is halt. Majd ők szomorkodnak, ha a kismacskák elpusztulnak, majd ők költenek az elhagyott állatkákra, és igyekeznek jó gazdához adni őket, miközben a Facebook-csoportok tele lesznek a felelőtlen „gazdák” kiscicák ingyen elvihetők posztjaival.

Nekünk három olyan macskánk van, akik más felelőtlensége miatt születtek. Szerencsések voltak, mert jó helyre kerültek, de ha nem keresztezik egymást az útjaink, talán ma már nem is élnek...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában