Bejelentés

2024.05.25. 11:57

130 milliós jövőépítés: felújítják a tetőszerkezetet, megszüntetik a beázást

Jövőt építő beruházás kezdődhet a Tokodon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz-ban (TOP-Plusz) keretében. Megújulhat a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola és a sportcsarnok tetőszerkezete.

Walczer Patrik

 A tájékoztatón Bánhidi László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta: 2019 októberében csapadékos időszak során tapasztalták, hogy beázik az intézmény. Nagy öröm számukra, hogy az Esztergomi Tankerületi Központ és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. közös konzorciumként régi problémát orvosolhat a fejlesztéssel.

Jövőt építő beruházás kezdődhet a Tokodon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz-ban (TOP_Plusz) keretében. Megújulhat a Tokodi Hegyeskő Általános Iskola és a sportcsarnok tetőszerkezete.
Erős Gábor, Bánhidi László és Popovics György megtekintette a tokodi iskolát és a sportcsarnokot, melynek megújul a tetőszerkezete.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke ismertette, hogy a TOP Pluszban köznevelési infrastruktúra fejlesztésre is lehetőség nyílik. A konzorcium mintegy 131,1 millió forint támogatást nyert el a projektre. A beázások megszüntetése mellett energiahatékonyság jegyében szigetelik majd a tetőszerkezetet, melyre napelemeket is felszerelnek. Erős Gábor országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy a gyermekek, diákok minél jobb körülmények között töltsék mindennapjaikat. A fejlesztés kapcsán úgy fogalmazott: Tokod szép jövő előtt áll.

Bánhidi László, Muszela Szabolcs, a tankerület igazgatója és Kornokovics Attiláné, az iskola igazgatója is köszönetet mondott a támogatásért.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában