Behajtani tilos

2024.05.29. 20:21

Kétszáz tonnás daru miatt zárják le a vasútállomás környékét

Teljes útzár lesz 3 napon keresztül a tatabányai vasútállomáson. A MÁV arról tájékoztatott, hogy az új felvonók építése miatt a Jedlik Ányos utcában nem lehet majd közlekedni.

Wágner Zsanett

Mintegy 200 tonnás daru érkezik ma a tatabányai vasútállomás környékére: a liftépítési munkálatok következő fontos szakaszához érkeztek, két felvonó tartószerkezete is a helyére kerül.

Tatabányai vasútállomás: 3 napig útzár lesz a liftépítés miatt
A tatabányai vasútállomáson zajló liftépítési munkálatok miatt 3 napig lezárják a környéket
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A MÁV korábban már közölte, hogy akadálymentesítést célzó projektjében épül a tatabányai vasútállomáson három új felvonó. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson. A beruházás értéke 1 milliárd forint, és a MÁV saját forrásból valósítja meg.

Most az építkezés következő szakaszához érkezett, a szakemberek tervezetten éjszakánként dolgozni fognak, amíg daruval helyére emelik a liftek 11 méteres toronyszerkezeteit a felsővezetékek és a vágányok fölött. A munkálatok miatt május 29-30-31-én lezárják a Jedlik Ányos utca Konzum épület mögötti szakaszát, valamint a Jedlik Ányos utca Konzum épület közötti parkoló területét este 8 és reggel 6 óra között. 

Tatabányai vasútállomás liftépítés
Várhatóan év végére nem csak lépcsőn lehet eljutni a peronokra
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Tilos lesz behajtani a parkolóba és a lezárt útszakaszra a munkálatok ideje alatt, ezért a vasúttársaság arra kéri a gépjármű tulajdonosokat, hogy a fenti napokon még este 7 óra előtt hagyják el autójukkal a területet.

Az éjszakai daruzási munkálatok ideje alatt – az utolsó menetrend szerinti személyszállító vonat áthaladását követően – biztonsági okokból a gyalogos felüljáró sem lesz használható – közölték.

A tatabányai vasútállomás projektje jó ütemben halad

 A kivitelezés megfelelő ütemben halad – mondták – a gyalogos felüljáró pilléreinek korrózió védelmét már befejezték. Várhatóan év végétől már Tatabánya vasútállomáson is lépcsőzés nélkül el lehet jutni a peronokhoz. A MÁV a kivitelezés okozta kényelmetlenségek miatt az utasok türelmét és megértését kéri.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában