Elindult a beruházás

2024.02.26. 14:53

Elkezdődött a liftek építése: a tatabányai vasútállomás környéke munkagépektől hangos

Régen áhított beruházás kezdődött el a megyeközpontban. A tatabányai vasútállomás gyalogos felüljáróihoz lifteket építenek.

Kemma.hu

A MÁV már hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozta a beruházás kezdetének időpontját. A tatabányai vasútállomás akadálymentesítése érdekében három új felvonó épül a gyalogos felüljárók közelében. 

Régen áhított beruházás kezdődött el a megyeközpontban. A tatabányai vasútállomás gyalogos felüljáróihoz lifteket építenek.
A tatabányai vasútállomás melletti parkolót csak autókkal együtt tudták lezárni 
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A vasúti tájékoztatás mellett már messziről lehetett hallani a munkagépeket. Az állomás és a Konzum közötti útszakaszon markoló egyengetett több köbméter követ, nem messze ettől nagyobb teherautók álltak. 

Az épület mögött, a Jedlik Ányos út vágányok felőli oldalán a parkolóterület tele volt személyautókkal. A tulajdonosaik figyelmét vélhetően elkerülte a korábbi felhívás, amely a lezárásról szólt. Hajnalban szállhattak vonatra, és az útzár később indult. Vélhetően a munkagépek és a parkoló mögötti munkafolyamat támogatása lett (volna) az üres parkoló feladata. Így máshol kellett leállítani a teherautókat, és az autókkal telt parkolót zárták körbe kordonokkal. A tulajdonosokat majd nagy meglepetés várja, ha leszállnak a vonatról, az autójukat természetesen visszakapják. 

A tatabányai vasútállomás leendő lifjtei évvégére készülnek el

A majdani liftek helyének megközelítése érdekében építették az átjárót a munkások. Ütemesen dolgoztak az autókkal teli parkoló és az állomás kerítése között. 

A vonatok érkeztek, az utasok fel- és leszálltak, néhányan húzták maguk után a nagyobb csomagokat. Már kérdések nélkül haladtak el a munkások és a MÁV kollégái mellett. Hozzászoktak, hogy a vasútállomás környékén mindig történik valami: nem is olyan régen ugyanis pótlóbuszok közlekedtek a fővárosba, és emiatt zárták le teljesen a Jedlik Ányos utat. 

Az egyik utast kérdeztük, hogy tudja-e mi történik. Tudta, majd felháborodva tette hozzá: minek ebbe a romhalmazba lift, ez az épület már akkor szörnyű volt, amikor megépítették. A MÁV korábbi közleménye szerint a Jedlik Ányos utcában átmeneti korlátozásokra lehet majd számítani az elkövetkezendő időszakban. A felüljáró és a peronok mindvégig használhatók lesznek, de kisebb időszakos kényelmetlenségek előfordulhatnak a következő hónapokban.

A vasúttársaság beruházásának köszönhetően várhatóan év végétől már lépcsőzés nélkül el lehet jutni a peronokhoz. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár, vagy babakocsi is elfér majd bennük. A beruházás a MÁV saját forrásából, mintegy 1 milliárd forintból valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában