Komárom-Esztergom vármegye

2024.05.17. 19:00

Programajánló szombatra

Szombaton is sok programot tartanak vármegyeszerte, illetve Észak-Komáromban. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Annavölgy

Ruhabörzét rendeznek a Fő téren, rossz idő esetén pedig a kultúrotthonban. A program szombaton 9 és 12 óra között lesz.

Baj

Az Orgonák éjszakájára várják az érdeklődőket az Assisi Szent Ferenc-templomba. Fellép Teleki Miklós (orgona) és Schuszter Andrea (hegedű). A program szombaton 17 órakor kezdődik.

Bábolna

Ötéves a Bábolnai Szenior Örömtánc Csoport. Ennek alkalmából szombaton jubileumi műsort mutatnak be a szabadidőközpontban. Fellépnek a bőnyi és a gönyűi szeniortáncosok is. Köszöntőt mond Horváth Klára polgármester.

Észak-Komárom

Szlovákiai magyar táncháztalálkozót szerveznek a hétvégén az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Szombaton népi játékokkal, kézműves foglalkozással, folkudvarral és tánctárral várják az érdeklődőket.

Gyermely

Zarándoklatot szervez a Gyermelyi Katolikus Egyházközség Esztergom–Péliföldszentkereszt–Gyermely útvonalon. A program szombaton kezdődik.

Komárom

– Kavicsos szezonnyitó családi napot rendeznek a Kavicsos Hajó és Csónaktárolóban. A program szombaton 9 órakor kezdődik. Lesz sárkányhajózás, használt hajó börze, hajóztatás, játszóház.

– Sakk-klubba várják az érdeklődőket a Generációk Házába. A program szombaton 10 órakor kezdődik.

– Kockanapokat rendeznek az Arany 17 Rendezvényközpontban. Az érdeklődőket szombaton és vasárnap várják.

Mogyorósbánya

Kistelepülések tornáján méri össze erejét Dág, Epöl, Kesztölc, Máriahalom és Mogyorósbánya csapata. A meccsek szombaton 10 órakor kezdődnek a sportpályán. A mérkőzések után díjátadó lesz.

Oroszlány

Koncertet ad az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar a művelődési központ színháztermében. A program szombaton 17 órakor kezdődik.

Tata

A Malomkert nyitóünnepére várják az érdeklődőket szombaton 10 órától. Pályi János Vitéz László és az elátkozott malom című előadását két alkalommal is lehet megtekinteni, de lesz kézműves és múzeumpedagógiai foglalkozás, illetve linzersütés is. 19 órakor az elkészült kishajókat leengedik a malom vizén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában