Jegyzet

2024.05.16. 21:00

Lelkeink

Fenyvesi Károly

Közreadom a tényt. Él. Huszonhét esztendeje, évente ezen a napon van a lelki elsősegély-szolgáltatók világnapja. Az erről szóló döntést a Lelki Elsősegély Telefonszolgáltatók Nemzetközi Szövetsége hozta meg. A csoport ezen a napon fokozottan szeretné felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy a hétköznapi emberi kommunikáció már önmagában is konfliktus- és krízisoldó hatású. Konfliktus? Általában összeütközés, összecsapás, küzdelem. Krí­zis? Olyan feszült, fájdalmas állapot, amely a fenyegetettség, a kilátástalanság, az elveszettség érzését okozza. Kommunikáció? Információcsere közös jelrendszer segítségével. Információ? Hír, üzenet, tájékoztatás. Az elsősegély célja, a névtelenség, az önkéntesség, a titoktartás jegyében, a komoly gondok, illetve a nagyon szomorú végállomást jelentő öngyilkosságok megelőzése. Elismerésre méltó ténykedés! A segítők remélhetőleg jól tudják használni napjaink korszerű technikájának egyik elemét, a telefont. 

Azon azért egy kicsit el lehet töprengeni, hogy a családtagok, rokonok, barátok élőszóban miben tudnának segíteni a gondokkal küzdőknek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában