Együttműködés

2024.05.26. 16:04

Új ifjúsági közösségi tér lesz Tatán

Egy felmérés segíthet a fiatal korosztálynak. Az új közösségi tér az ifjúság igényei szerint lesz kialakítva.

Kemma.hu

Kezdetét vette Tatán az újabb ifjúsági korosztályról szóló kutatás, amelynek célja, hogy ifjúsági közösségi térrel kapcsolatos építő információkkal dolgozhassanak a szakemberek. 

Egy felmérés segíthet a fiatal korosztálynak. Az új közösségi tér az ifjúság igényei szerint lesz kialakítva.
Egy ifjúsági közösségszervezés szakos egyetemista csoport is segített a közösségi tér kutatásában
Fotó: Beküldött

Cserteg István, ifjúsági referens a Kemma.hu-nak elmondta, hogy Tatán régóta dédelgetett álom, hogy több ifjúsági közösségi tér gazdagítsa a város fiataljainak életét. 

Régi álom a közösségi tér

– Egy újabb álom, hogy a fiatalokra szabott szolgáltatások és a fiatalok által kitalált élményprogram is rendelkezésre álljon. Ebben a folyamatban a fiatalok véleményét megkérdezni és erre alapozni a legfontosabb megalapozó döntés – magyarázta az ifjúsági referens. Hozzátette: erre született meg Tata Város Önkormányzata és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet szakmai kapcsolata, amelyben aktív szerepet vállalt Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) és a Te Vagy Önmagad Legjobb Verziója Egyesület (TVÖLV) csapata is. Az ELTE kutatócsoportját Déri András és Gulyás Barnabás oktatók segítették, a kutatás tervezésében és lebonyolításában részt vett egy 13 fős ifjúsági közösségszervezés szakos egyetemista csoport is.

– A hallgatók kérdezték meg a diákokat és a szakembereket tapasztalataikról, gondolataikról. A fókuszcsoportokat követően egy online kérdőívvel június közepéig gyűjtik a hasznos gondolatokat az ifjúsági tér tervezéséhez, születéséhez – tette hozzá a szakember. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában