Beruházás

2024.05.22. 18:36

Játszóteret avattak Ácson, az ovisok rögtön birtokba vették +fotók

Játszóteret adtak át Ácson, a Fáy utcában. A beruházást a városba települő kínai cég, a Bamo Technology Hungary Kft. finanszírozta.

Körtvélyfáy Dina

Játszóteret vehettek birtokba a gyerekek Ácson. Az átadót a Bóbita Óvoda apróságai színesítették, aki műsorral készültek ez alkalomból. Ezt követően Szentirmai István polgármester következett, aki elmondta, a későbbi jó együttműködés jegyében gyakorolta a kínai cég azt a gesztust, hogy hozzájárultak egy új játszótér felépítéséhez.

A játszóteret nemzeti színű szalaggal avatták fel
A játszóteret nemzeti színű szalaggal avatták fel
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

– Ez az adomány hasznára válik a közösségnek, előrevetíti a jó kapcsolatot a cég részéről is a segíteni akarást – fogalmazott a polgármester. – A gyermekeink adják a jövőt, akikért mindent megteszünk.

Sun Jun, a Bamo vezérigazgatója is köszöntötte a jelenlévőket. Felidézte, tavaly sokat beszélgettek arról, milyen fejlesztésekre van szüksége a városnak, mit tehetnének a közösségért.

– A játszótér építése az egyik első ötlet volt, ami fantasztikus választásnak bizonyult, hiszen a gyerekek ma a világ kincsei, holnap a világ urai – fogalmazott a vezérigazgató. – Nagy öröm számomra, hogy ma itt lehetünk, és láthatom az együttműködésünk első, kézzelfogható eredménye megszületett.

Hozzátette, szeretnének aktívan részt venni a közösségi ügyekben, értéket teremteni, népszerű és megbízható vállalkozássá válni, Ács ipari vállalkozásainak büszkesége lenni.

Dóra Vilmos kivitelező köszönetet mondott, hogy őket választották erre a feladatra, amely magyar családi vállalkozásként nagy öröm volt számukra. Hangsúlyozta, cégük működése tizenöt magyar család megélhetését biztosítja.

Végül Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő következett, aki arról szólt, a Bamo nem egyedül, hanem Áccsal közösen szeretne sikeressé válni.

– Eddig, hosszú évtizedekig pangó gazdasági környezett jellemezte Ácsot – mondta a képviselő. – Nem tudta megvalósítani az elképzeléseit olyan mértékben, ahogy azt egy gazdaságilag megerősödött település tudná.

Hozzátette, a kezdetektől részt vesznek egyeztetéseken a vállalattal, ahol képviselik az ácsiak érdekeit. Úgy gondolja, a cég nyitott a véleményekre, emellett a tervezés, az előkészítés fázisában is rendszeres munkabizottsági üléseken tájékoztatják őket a tervezési folyamatokról. Azt mondta, a Bamónak nincsenek titkaik előttük, hosszútávra terveznek Ácson. A beszédek után az óvodásokkal közösen vágták át a nemzeti színű szalagot.

A játszóteret ki is próbálták a gyerekek

A Bamo 20 millió forintot ajánlott fel a játszótér megépítésére. A megközelítést egy térkövezett járda és egy murvázott út biztosítja, ezt a Kom-Út Kft. készítette el. Horváth Tibor azt vállalta, a felesleges földet elszállítja és saját környékén murvázza le az utat. A tizenkét játékot a Játszótér 2006 Kft. állította fel.

Szentirmai István minden hónapban 50 ezer forintot ajánlott fel az Ács Fejlődéséért Alapítványnak, ebből 2 millió forintot költöttek a kosárpalánk alatti burkolat kialakítására. A felfestést jó időben készítik majd el. Az eseményen a polgármester hangsúlyozta, a meglévő játszóterekre is ráférne a korszerűsítés, amelyet igyekeznek majd az önkormányzattal minél előbb elvégezni. Az esemény végén a gyerekek fel is avatták a játszóteret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában