Örökzöldek

2024.05.26. 15:28

Sosem látott rajongótábor érkezett a Demjén koncertre

Több ezer rajongó énekelte sírva, nevetve, tapsolva, ugrálva az élet himnuszát Oroszlány főterén. Demjén Ferenc „Rózsitól” felcsendült a Várj, míg felkel majd a nap...

Wágner Zsanett

Több ezren gyűltek össze Demjén Ferenc „Rózsi” és a V'Moto-Rock fergeteges koncertjére a város főterére, amelyet a Bányász klubtól kapott ajándékba Oroszlány.

Demjén Ferenc koncertezett Oroszlányban
Demjén Ferenc stílusos belépőt választott
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra 

A megtelt táblát nyugodt szívvel ki lehetett volna tenni a szabadtéri színpad környékére május 25-én, szombaton. A koncertező tömeg állt a sportcsarnok előtt, de még az út másik oldalán is várták, hogy „Rózsi”, a Kossuth-díjas énekes színpadra lépjen. A nagy durranás garantált volt, hiszen külön színpad épült Demjén fellépésére. Na, de nem is akárhogy jött létre! A 77-es Demjén motor is főszerepet kapott...

Elöljáróban annyit, hogy a Bányász Klub meghívására korábban eljött már a Korda házaspár, Vastag Csaba, vagy nemrég Csepregi Éva és Oszvald Marika is fantasztikus slágerekkel érkezett. A mostani nagyszabású koncertet Takács Károly, az Oroszlányi Bányász Klub Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Mint mondta, bizonyára nem kell bemutatni a nagyérdeműnek a fellépőt, aki remek dalszövegíró és kitűnő basszusgitáros is egyben. Miként fogalmazott, beszéljenek helyette inkább az énekes dalai.

Demjén Ferenc koncert Oroszlányban
Volt, hogy hosszú percekig meg sem kellett szólalnia az énekesnek, mert a közönség kívülről fújta szinte minden dalát
Fotó: Flajsz Péter

A Demjén koncerten vonat is indult

A csaknem kétórás oroszlányi koncerten felcsendült a Szerelemvonat, a Hogyan tudnék élni nélküled?, a Kell még egy szó, a Szabadság vándorai, a Ki marad majd a barátom? című örökzöld, de az élet himnuszának nevezett Várj, míg felkel majd a nap is. Kiderült, hogy Oroszlány felett is Sajtból van a hold, de hatalmas taps kísérte a Darabokra törted a szívemet és az 1982-es szerzeményt, a Gyertyákat is. Utóbbi dalnál a kivetítőn olyan klasszikusok vonultak fel, akiket „nem láttunk már régen” mint Cserháti Zsuzsa vagy éppen Kóbor János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában