Életmentő eszköz

2024.05.24. 14:38

Új defibrillátorpont létesült Komáromban

Újabb defibrillátorpont ad lehetőséget a gyors életmentésre Komáromban.

Körtvélyfáy Dina

A város Facebook-oldalán az olvasható, a defibrillátorpont a Generációk Házához került. Kreft-Horváth Loránd az eszközről elmondta, laikusok is tudják használni.

Defibrillátorpont segíti az életmentést a Generációk Házánál
Defibrillátorpont segíti az életmentést a Generációk Házánál
Fotó: Komárom / Forrás: Facebook

– Ha egy embertársunk éppen az utcán esik össze, az utcán lesz rosszul, akkor az eszköz használatával nagyobb eséllyel menthetjük meg az életét – hangoztatta az alpolgármester. – Az életmentő eszköz – bekapcsolás után – minden utasítást mondani fog. A betegre fel kell rakni az elektródát, a félautomata defibrillátor elemzi a szívritmust és amennyiben beavatkozásra van szükség, a készülék felszólítja a felhasználót, hogy nyomjon meg egy gombot az elektrosokk leadásához.

Molnár Attila, a város polgármestere arról beszélt, az önkormányzat több defibrillátort üzemeltet a városban. A koppánymonostori háziorvosi rendelőnél, az Arany 17. Rendezvényközpont előtt, a szőnyi kirendeltségnél, a városi sportcsarnokban, a Duna Áruház parkolójában, a Brigetio Gyógyfürdőben, a TESCO bejáratnál és időszakosan a monostori szabadstrandon van kihelyezett készülék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában