Hüllőcsemege

2024.05.12. 07:05

Botrány a neten: nem hiszed el, mivel akarja etetni a pitonját egy tatabányai nő

Nagy felháborodást váltott ki a napokban egy Facebook-on felbukkant hirdetés. Egy tatabányai nő különös eledelt keresett a közösségi oldalon háziállatának: egy kígyónak.

Kemma.hu

Napokig nagy volt a zúgolódás a kiskedvences, háziállatos Facebook-csoportokban, egy tatabányai nő ugyanis a kommentelők szerint vérlázító hirdetést tett közzé a közösségi odalon. Mint arról a metropol.hu beszámolt nő még május elején keresett az éhes hüllőjének eledelt, ám nem akármit: beteg vagy halott élőlények tetemét várta a jelentkezőktől.

A,Close-up,Of,A,Ball,Python kígyó piton
Megdöbbentő, mit akar megetetni a nő a háziállatával. A pitonnak szánt eledel miatt sokan fel is háborodtak
Forrás:  Shutterstock

A témához kapcsolódó csoportokat felháborodott hangvételű kommentek lepték el az óriáskígyót tartó nő miatt. Ha a zúgolódók, mint fogalmaztak, ha nem a saját szemükkel látták volna a hirdető szövegét, el sem hitték volna azt.

A nő a posztját az egyik népszerű macskás Facebook-csoportban osztotta meg. Mint írta, élő vagy döglött beteg háziállatokra pályázik, amivel megetetheti a piton kígyóját, és a hüllőnek szánt állatokat Tatabányán, az Iskola utca környékén venné át.

Frissen, maximum két napon belüli, még élő vagy döglött, de beteg; rágcsálót/emlős élőlényt (kölyökkutya/kölyökmacska, egér, patkány) a házi pitonomnak. Tatabánya Iskola utca környéke

– írta a nő a Metropol cikke szerint a hirdetésében, amit, éppen hogy csak közzé tette azt, töröltek a csoport adminjai. A szemfüles állatbarátok azonban képernyőfotót csináltak a nő bejegyzéséről, majd közzétették azt a háziállatos Facebook-csoportokban. A riasztásuk azóta is futótűzként terjed.

Nehogy valaki cicát, egyéb állatot adjon neki! A nő elvileg Tatabányán keres kisállatokat!

– írták dühös emojikkal nyomatékosított vészjelzésüket az állattartók.

A posztok alatt ki is keltek magukból az emberek, többségük gusztustalannak és állatkínzásnak titulálta, amit a tatabányai nő a pitonjával és a beteg háziállatokkal tenne.

Én is kígyókat tartok. De ez felháborító. És gusztustalan. Beteg állattal sosem etetjük a kígyót! Beteg lehet tőle, csak fagyasztott állattal, ami humánus módon szén-monoxiddal vannak elaltatva. Élő állatokkal sem etetünk, mert nem nézzük végig egyes állatok haláltusáját. Undorító!

– írta János a Metropol szerint, mire egy másik kommentelő, Anett úgy fogalmazott:

Felháborító! A piton veszélyeztetve van egy ilyen gazdival, aki állatokkal eteti. Mindenképpen jelenteni kellene. Ez állatkínzás! Borzalom, nem normális ez az ember!

Egy olyan személy is megszólalt, aki szintén tart pitont az otthonában. A férfi szerint a hüllőre is veszélyes, ha élő állatot adnak neki enni.

Én is tartok király pitont, kizárólag fagyasztott eleségállattal etetem. Ez úgy történik, hogy havonta egyszer eszik, azután elbújik emészteni hosszú napokra, néha hetekre. Sem nyers húst, sem gyümölcsöt nem eszik. Eleve élő állatot nem szabad adni neki, mert elvadulnak tőle, még a kézhez szokott példányok is. Ezektől függetlenül gusztustalan dolognak tartom a nő posztját, nemcsak a kölyökkutyák és macskák miatt, hanem mert az ilyen táplálékkal a saját állatát is bőven veszélyezteti!

– nyomatékosította a férfi.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában