Hagyomány

2024.05.29. 19:44

Babákat köszöntöttek a Jókai ligetben

Hagyomány Komáromban, hogy évente több alkalommal köszöntik a babákat és szüleiket. Az eseménynek szerdán délután a Jókai liget adott otthont.

Kemma.hu

Molnár Attila polgármester azt hangsúlyozta, az egyik legszebb dolog, amikor itt tudnak találkozni és köszönteni a babákat. Hozzátette, az önkormányzat célja, hogy Komárom élhető, szerethető város legyen, ahol jó gyermeket vállalni. Olyan kedvezményrendszert vezettek be, amellyel próbálják segíteni a családokat. Arra is kitért, a városi intézmények felújításakor a bölcsődék és az óvodák prioritást kapnak, most újul meg a koppánymonostori Minivár Bölcsőde játszótere is.

A babákat komáromi macival is megajándékozták
A babákat komáromi macival is megajándékozták
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Vajda Bence alpolgármester rámutatott, a nehéz időszakokban is igyekeznek támogatni a komáromi családokat.

Turi Ádám, az Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke a Komárom Visszavár! programról is beszélt, amelynek lényege, hogy a komáromi fiatalok tanulmányaik után visszatérjenek és itt telepedjenek le.

A beszédeket követően a családok ajándékcsomagot vehettek át, az anyukáknak, nagymamáknak pedig egy-egy szál virággal készültek. Mátesz Éva az esemény végén zenés foglalkozással készült a kicsiknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában