Kemma.hu videó

2024.04.11. 06:50

Vers mindenkinek: a magyar költészet napjára emlékezünk +videó

A magyar költészet napját hazánkban 1964 óta ünnepeljük április 11-én József Attila születésnapján. A vers pedig nem maradhat el ezen a napon.

Kemma.hu

A magyar költészet napját április 11-én ünnepeljük. Ennek apropóján minden évben különböző irodalmi előadásokkal, pályázatokkal, könyvbemutatókkal, versekkel, versmondó versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

József Attila vers Mikolasek Zsófiától
József Attila vers Mikolasek Zsófiától
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

 

A magyar költészet napjára vármegyénkben is különböző programokkal emlékeznek meg az oktatási és kulturális intézmények. Bányoczky Nóra színésznő-énekesnő, Mikolasek Zsófia, a József Attila Könyvtár igazgatója, Kántor Péter, a Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese, magyar nyelv és irodalom szakos tanára, valamint Taizs Gergő tatabányai költő is mindenki számára verseket szavaltak a kemma.hu olvasói és nézői számára. 

Vers mindenkinek: a magyar költészet napja

Természetesen József Attila, Radnóti Miklós és Áprily Lajos költeményei is elhangoznak, köztük a mindenki által már gyermekkorából jól ismert Altató is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában